Valeriu Streleţ: Filat lua anumite decizii şi le promova fără să discute cu membrii PLDM

Încep să iasă la iveală lucruri care se întâmplau în Partidul Liberal Democrat în perioada în care era condus de Vlad Filat.
Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova (facebook.com / valeriu.strelet)
Maria Maevschi
09.02.2016

Liderul interimar al Fracţiunii Liberal Democrate (PLDM), Valeriu Streleţ a declarat în cadrul emisiunii ", de la Protv că Filat îşi asuma anumite decizii şi le promova înainte de a vorbi cu ceilalţi membri din formaţiune, chiar şi atunci când era vorba de anumite probleme sau evenimente importante.

Acesta s-a referit la evenimentele din 2013, când fostul lider PLDM a decis să părăsească alianţa din care făcea parte la acel moment fracţiunea sa, aducând acuzaţii, în acelaşi timp, prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc. Ulterior însă a renunţat şi i-a cerut scuze lui Plahotniuc, constrâns de anumite evenimente, a declarat Streleţ.

Potrivit preşedintelui interimar al PLDM, discuţiile în interiorul fracţiunii au început doar după ce Curtea Constituţională a emis decizia de a nu i se mai permite lui Filat să ocupe postul de premier.

„Atunci am discutat aspectele de a face alianţă cu PD. A fost o decizie de a participa la formarea majorităţii şi a-l propune în calitate de prim-ministru pe domnul Leancă”, a adăugat Streleţ.

În prezent, tot mai mulţi colegi de partid cred că în 2013 ar fi trebuit să se ceară alegeri anticipate, însă PDLM a mers cu PD-ul la alianţă, a "acceptat menţinerea sistemului pe care PD-ul a reuşit să-l consolideze şi să-l transforme într-o caracatiţă”, a afirmat Streleţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor