Vadim Brînzan, la cea de-a II-a ediţie a Forumului Economic moldo-rus: Federaţia Rusă, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai R. Moldova

Vadim Brînzan la Forumului Economic moldo-rus
Vadim Brînzan la Forumului Economic moldo-rus (gov.md)

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat la cea de-a II-a ediţie a Forumului Economic moldo-rus, care s-a desfăşurat în perioada 19-21 septembrie, la Chişinău.

În cadrul panelului de discuţii, ministrul a menţionat că acest eveniment reprezintă o platformă de bun augur pentru stabilirea perspectivelor de cooperare comercial-economice dintre cele două state şi stabilirea unor parteneriate puternice.

„Viziunea mea pentru economia Republicii Moldova este una bazată pe cunoştinţe, prin care să dezvoltăm procesul de externalizare, şi anume prin intermediul investiţiilor în infrastructură, IT, inovaţii, transparenţă şi stabilitatea politicii economice.

Federaţia Rusă este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Republicii Moldova şi se află pe locul 2 în rândul partenerilor de comerţ exterior, cu o pondere de 11,1% din valoare comerţului total”, a menţionat Brînzan, potrivit unui comunicat de presă.

În discursul său, ministrul Economiei a mai precizat că una din direcţiile prioritare în extinderea şi aprofundarea cooperării comerciale dintre Moldova şi Rusia este crearea condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea legăturilor directe între agenţii economici şi identificarea modalităţilor benefice de cooperare reciprocă între cercurile de afaceri.

La Forumul Economic moldo-rus au participat aproximativ 1000 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Moldova şi Federaţia Rusă. În cadrul celor 12 sesiuni de lucru ale forumului, au fost discutate subiecte ce ţin de cooperarea în domeniul turismului, complexului agroindustrial, viticulturii şi vinificaţiei, sprijinirea dezvoltării afacerilor, consolidarea legăturilor interregionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe