Va învinge Bing în sfârşit Google?

Relevanţă, influenţă, încredere - Google nu mai este ce a fost odată
Phil Butler Contributor
01.10.2012

Cu câteva zile în urmă, Microsoft anunţa un element interesant în cadrul restructurării motorului de căutare Bing - un parteneriat cu Klout ca modificator influent al produsului. Profită Microsoft de parteneriate sociale şi recenta adăugare, de pe urma recentelor probleme sociale şi a celor cu motorul de căutare pe care Google le are? Cu siguranţă, şi iată care ar fi motivul.

Când Microsoft a cumpărat motorul de căutare Powerset, nu aş fi dat nici zece cenţi pe şansele gigantului software de a depăşi motorul de căutare Google. Aşa-numitele "războaie ale motoarelor de căutare" din 2006 până în 2008 au văzut o serie de concurenţi care au încercat fiecare lucru relevant, pornind de la inteligenţa artificială (AI) până la căutarea de persoane, ba chiar mai mult. Pe scurt, chiar şi masiva maşină de relaţii publice, Waggener Estrom, alimentată cu 100 milioane de dolari din diverse campanii, nu părea să fi afectat prea mult armura motorului de căutare Google.

Cel mai mare duşman al Google – Google

Extinderea afacerilor Google a avut poate chiar mai multe efecte negative decât profitabile în ultimii doi ani. În perioada în care Larry Page a preluat conducerea, Google a lansat Panda. O schimbare a paradigmei l-a distanţat de editorii mici şi web-ul privat şi l-a apropiat de medii importante, iar unii spun că asta a spulberat optimizarea motorului de căutare şi foarte multe din relaţiile Google. Includeţi publicarea unor informaţii care dezvăluie că oamenii filtrează evaluările site-ului, atunci când toată lumea presupunea că departamentul anti-Spam al Google era operat de maşini, şi existenţa unei liste tot mai mare de concurenţi ce trebuie luaţi în considerare - şi toţi acei utilizatori Facebook şi Twitter.

În continuare, G+ intră în scenă şi se leagă nu numai de Facebook, dar şi de Twitter şi de oricine din sfera socială. Achiziţionarea Software ITA, Zagat, Motorola, zvonurile legate de Google Travel - imaginea de ansamblu relevă o companie cu mai mulţi concurenţi şi duşmani decât prieteni pe aproape toate planurile. Motto-ul fondatorului Sergey Brin "nu faceţi rău" imită alene o mulţime tot mai redusă de fani. Microsoft ştie cum stă treaba, iar anunţul Klout dovedeşte perfect că toată lumea ştie care este problema centrală a afacerilor on-line, încrederea utilizatorilor.

Mat Henan încapsulează cel mai mare avantaj competitiv al Microsoft din acest moment, precum şi care ar trebui să fie cea mai mare frică a Google în acest articol de pe Gizmodo. Cazul împotriva Google este o poveste despre subversiune, viclenie şi vânzare pentru câştig financiar al unei dintre cele mai de succes (şi de încredere) companii de Internet de până acum. Cazurile din instanţă cu Oracle, în legătură cu achiziţia ITA, luptele continue pentru IP şi coruperea reală a produsului de bază al companiei – probabil că Bing nu avea nici o şansa să-l învingă pe Google, dar se pare că Google s-a auto-învins. Ştiu că cititorul se întreabă, "Deci ce înseamnă Klout în toate astea?"

Să fii demn de încredere - Relevanţa Supremă

Încredere. "Page Rank" a lui Larry Page, aşa-numitul "nivel de încredere" pentru optimizarea motoarelor de căutare, "relevanţa", esenţa a ceea ce oamenii doresc de la motoarele de căutare este acelaşi lucru pe care îl doresc de la companii. Permiteţi-mi să-l citez pe Derrick Connell, vicepreşedinte corporativ al Bing:

"Aceasta este o alianţă bazată pe credinţa comună că oamenii sunt centrul finalizării sarcinii. Pentru a vă ajuta să găsiţi persoana potrivită, trebuie să determinăm ceea ce este influent şi de încredere pe diferite teme de pe web. Bing şi Klout împărtăşesc această viziune."

Purtătorul de cuvânt al Bing identifică factorii care contribuie la încrederea privind motoarele de căutare. Am văzut ce pot face criticile clienţilor pentru afacerile on-line de turism, atunci când sunt credibile, TripAdvisor a fost un exemplu atât pentru comentariile pozitive cât şi pentru cele negative generate de utilizator. Google a creat G+ pentru a împinge reţeaua socială la nivelul următor. Prea târziu însă, pentru că Facebook şi Twitter sunt adânc înrădăcinate în inima utilizatorilor. Deci acum ne aflăm în momentul în care "încrederea" în motorul de căutare Google este în scădere, şi în momentul în care Bing poate câştiga această "încredere", prin adăugarea de "autoritate" în locul unde contează cel mai mult - ceea ce căutăm pe web.

Clasificarea şi organizarea datelor au reprezentat întotdeauna lucrul pentru care Bing (Powerset) a fost conceput. Ştiu acest lucru din zecile de conversaţii avute cu fondatorii, Pell Barney şi echipa sa. Atunci (în 2007), Powerset concura de asemenea cu un alt motor de căutare, numit hakia. În timp ce omul de ştiinţă al hakia, Dr. Riza Berkan, a construit un aşa-numit motor "semantic de căutare" ce viza AI, Powerset întotdeauna s-a bazat pe clasificare şi un fel de organizare spaţială. Ideea care este evidenţiată aici este că căutarea s-a încheiat acum. Clipul Bing prezintă o parte din acest aspect al relevanţei organizaţionale/sociale.

Relevanţa şi utilitatea se bazează, în realitate, pe încredere, şi nu există nici o influenţă mai demnă de încredere, în orice domeniu ar fi vorba, decât expertul şi / sau un cerc de prieteni. Klout şi celelalte variabile de încredere menţionate de Bing sunt ucigaşul perfect al Google. Sau cel puţin aşa vom vedea în curând.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor