USR-ul lui Nicuşor Dan forţat să-şi caute o altă siglă pentru parlamentare

Formaţiunea lui Nicuşor Dan nu-şi va putea folosi sigla consacrată la alegerile parlamentare, pe motiv că nu se deosebeşte de cea a USB.
Nicusor Dan(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
27.10.2016

Tribunalul Bucureşti a decis că Uniunea Salvaţi România (USR) nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare, relatează miercuri news.ro. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit sursei citate, magistraţii au respins contestaţia formulată de USR faţă de decizia Biroul Electoral Central care respinge semnul electoral al formaţiunii, motivând că aceasta nu se deosebeşte de cel folosit de USB de la alegerile locale, iar fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată. Între timp, acelaşi Tribunal Bucureşti a decis, miercuri, înscrierea în Registrul partidelor a fuziunii prin absorbţie a Uniunii Salvaţi Bucureştiul în Uniunea Salvaţi România, hotărârea nefiind însă definitivă.

Reamintim că pe 21 octombrie a.c., BEC a respins semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care, la momentul depunerii cererii, fuziunea dintre cele două partide nu era finalizată.

O zi mai târziu, USR a contestat decizia BEC în 22 octombrie, la Tribunalul Bucureşti, care a judecat miercuri dosarul. În cauză, Nicoleta Monica Petruţ a formulat o cerere de intervenţie în numele altei persoane. Cererea ei a fost de asemenea, respinsă de Tribunalul Bucureşti.

USR şi USB au solicitat în 29 septembrie Tribunalului Bucureşti să înregistreze în registrul partidelor fuziunea prin absorbţie a celor două partide. Cererea a fost admisă. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor