Gorghiu: Cioloş îşi păstrează statutul de independent politic

Dacian Cioloş nu are nevoie de carnet de membru PNL pentru a fi desemnat candidatul partidului pentru postul de premier, a precizat Gorghiu, adăugând că Cioloş îşi păstrează statul de independent chiar dacă beneficiază de susţinerea liberalilor.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

La scurt timp după ce liberalii l-au ales pe Cioloş drept candidatul lor pentru postul de premier, liderul PNL, Alina Gorghiu, a precizat că prim- ministrul îşi păstrează şi după această desemnare statutul de independent politic, precizând că este decizia lui ce va face după alegerile parlamentare.

"Ce se va întâmpla după 11 decembrie depinde foarte mult de rezultatul partidelor politice angajate în competiţia electorală, de majoritatea care va fi creată în Parlament după alegeri, inclusiv decizia noastră de a-l avea pe Dacian Cioloş premier desemnat poate fi concretizată în funcţie de acea majoritate parlamentară. Nu ştiu ce decizii de natură politică va lua, dacă se va înscrie, nu se va înscrie într-un partid politic, nu este decizia mea, este decizia strict a prim-ministrului, însă niciodată PNL nu a luat decizii în funcţie de cine este prim-ministru la un moment dat sau altul.

Cred că este relevant să avem un scor bun în alegeri, avem un Congres pe statut ca şi celelalte partide politice. După alegeri, toate partidele politice îşi fac alegeri. Vom vedea ce se va întâmpla atunci. (...) Categoric că prim-ministrul îşi păstrează statutul de om independent politic. Este opţiunea noastră de a susţine un tehnocrat acum ca prim-ministru", a declarat Gorghiu, citată de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alina Gorghiu a subliniat că desemnarea lui Cioloş ca premier din partea PNL nu are ca o condiţie eliminatorie existenţa carnetului de partid şi că important este faptul că prin Platforma 'România 100', publicată de Cioloş, s-a reuşit generarea unui parteneriat liberali-premier.

În ceea ce priveşte faptul că actualii miniştri nu se regăsesc pe liste PNL pentru alegerile parlamentare, Gorghiu a precizat că este opţiunea partidului să aibă candidaţii pe care îi doreşte şi pe care îi consideră foarte buni. Merită menţionat în context că miniştrii Cioloş care au afirmat explicit că sunt dispuşi să se implice în politică sunt în discuţii cu formaţiunea lui Nicuşor Dan - USR.

Întrebată dacă Cioloş poate fi considerat o locomotivă pentru PNL în campania electorală, Gorghiu a negat, susţinând că PNL doar când se situa la 12% avea "locomotive":

"Când vorbeşti despre un partid de peste 30%, cu peste 1.000 de primari, vorbeşti de un cumul de valori care tractează PNL, vorbeşti de o echipă care legitimează şi programul de guvernare şi politica pe care PNL o face".

Preşedintele PNL a mai precizat că nu au fost luate decizii privind implicarea lui Cioloş în campanie, dar că se va discuta despre acest subiect.

Reamintim că Alina Gorghiu le-a propus colegilor săi din conducerea PNL să-l desemneze pe Dacian Cioloş drept candidatul liberalilor pentru postul de premier, propunere agreată în unanimitate de membrii Biroului Politic Naţional al partidului.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne