USR, după demersul lui Toader: Urgenţa de a-l demite pe Lazăr a apărut după dosarul represiunii Jandarmeriei

Uniunea Salvaţi România a lansat acuzaţii dure la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat declanşarea procedurii privind evaluarea procurorului general Augustin Lazăr.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
25.08.2018

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se foloseşte de pretextul protocoalelor secrete ca să îl demită pe procurorul general al României şi să propună în locul lui un procuror care să răspundă prompt la comenzile politice ale liderilor coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"După schimbarea procurorului şef DIICOT şi demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la DNA, Tudorel Toader vrea să încheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toţi procurorii şefi care în ultimii ani au avut rezultate în lupta anticorupţie şi au deranjat anumiţi politicieni şi acoliţii lor. Urgenţa de a-l demite pe procurorul general a apărut după deschiderea dosarului privind violenţele de la mitingul din 10 august", a transmis USR.

Partidul condus de Dan Barna susţine că PSD vrea să ascundă adevărul "aşa cum a făcut cu Revoluţia şi Mineriadele" pentru a-şi scăpa liderii care au dat ordine.

"Liviu Dragnea a încercat să lanseze mai multe fumigene în mass media pentru a distrage atenţia de la reprimarea prin violenţă a mitingului din 10 august, dar strategia nu a funcţionat, iar Parchetul General a continuat să primească sute de plângeri de la cetăţeni paşnici care au fost gazaţi şi bătuţi fără motiv de Jandarmerie. Ancheta Parchetului General, care a primit peste 700 de plângeri, însoţite de fotografii şi clipuri video, va duce cu siguranţa la câţiva dintre decidenţii din instituţii publice care ascultă ordine de la PSD, în loc să îşi respecte datoria de a asigura siguranţa cetăţenilor", a punctat USR.

Reamintim că ministrul Justiţiei, a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că a declanşat procedura privind evaluarea activităţii manageriale a procurorului general Augustin Lazăr, în contextul în care consilierul guvernamental Darius Vâlcov a publicat un protocol secret încheiat între Parchetul General şi SRI, care susţine că i-ar fi fost lăsat pe prag joi dimineaţa de un... necunoscut. Detalii aici.

Procurorul Augustin Lazăr a intrat de mult pe lista neagră a PSD pentru poziţiile sale deloc pe placul puterii. Evaluarea sa este privită de mulţi analişti ca primul pas spre o posibilă destituire din funcţie pe modelul Kovesi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor