USR denunţă un abuz: "PSD evacuează cu poliţia parlamentarii opoziţiei din şedinţele de consiliu local"

PSD evacuează cu poliţia parlamentarii opoziţiei din şedinţele de consiliu local, startul abuzurilor fiind dat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat Uniunea Salvaţi România.
Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Primarii PSD în frunte cu Gabriela Firea au ajuns să evacueze, în mod abuziv, parlamentarii opoziţiei din şedinţele de consiliu local, pentru că semnalează problemele de legalitate ale deciziilor luate de autorităţile locale, a tras un semnal de alarmă joi, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România.

Deputatul USR de Dolj, Adrian Prisnel, a fost împiedicat să ia cuvântul în şedinţa Consiliului Local al Primăriei Craiova, iar consilierii PSD şi primarul Mihail Genoiu au apelat la poliţia locală pentru evacuarea lui din sală, deşi, conform art. 54 din Legea administraţiei locale 215/2001 senatorii şi deputaţii au dreptul să participe şi să vorbească în şedinţele consiliilor locale.

"Am venit să atrag atenţia majorităţii din Consiliul Local şi primarului Mihail Genoiu că hotărârea de înfiinţare a unui SRL care să administreze imobilele aflate în patrimoniul asociaţiilor de proprietari din Municipiul Craiova este imorală, ilegală şi nocivă pentru cetăţeni. Va rezulta un monopol, pentru că primăria şi controlează şi prestează serviciile de administrare, fiind într-o poziţie dominantă în raport cu firmele cinstite de pe piaţă. Această hotărâre omoară firme cinstite, aduce şomaj şi va putea impune ce preţuri doreşte", a declarat Adrian Prisnel.

USR îl acuză pe primarul Mihail Genoiu că a preluat rapid modelul Gabrielei Firea care "înfiinţează, în mod ilegal, firme municipale care să cheltuie banii publici şi să administreze domenii importante ale oraşului, fără niciun fel de transparenţă".

"La şedinţă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari şi ai firmelor care prestează servicii de administrare şi nici aceştia nu au putut să exprime un punct de vedere asupra acestui HCL, care încalcă mai multe legi: Legea Transparenţei decizionale, a Concurenţei şi legea organizării şi funcţionării asociaţiilor de proprietari", arată partidul.

În acest context, USR Dolj va sesiza Consiliul Concurenţei şi Prefectul judeţului Dolj care poate constata nelegalitatea hotărârii, iar deputatul Adrian Prisnel va ataca în instanţă "acest abuz" al PSD de a-i interzice să vorbească în şedinţa de Consiliu Local.

"Aştept procesul verbal să pot ataca în contencios administrativ decizia Consiliului Local de a-mi interzice să vorbesc. Genoiu şi Firea nu pot să treacă cu tancul majorităţii peste interesele cetăţenilor şi peste legi. Vreau să mulţumesc consilierilor PNL că au susţinut, prin vot, dreptul meu ca parlamentar de a lua cuvântul şi că au atras atenţia şefilor PSD ai primăriei Craiova că e un abuz", a afirmat Adrian Prisnel.

USR susţine că startul "abuzurilor" în şedinţele de consiliu local a fost dat tot de Gabriela Firea, în contextul în care deputatul independent Nicuşor Dan a fost evacuat, miercuri, din sala Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fiind acuzat că a întrerupt şedinţa, în momentul în care a vrut să ia cuvântul pe un proiect, deşi, aşa cum am arătat mai sus, are acest drept prin lege.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne