USL condamnă încercarea PDL de a politiza tragicul accident din Pasajul Lujerului

Epoch Times România
10.05.2012

Uniunea Social Liberală (USL) condamnă încercarea PDL de a politiza tragicul accident din Pasajul Lujerului, ignorând victimele, dar, mai ales, propria responsabilitate pentru situaţia în care a ajuns astăzi Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

 

Într-un comunicat remis joi AGERPRES, USL reaminteşte faptul că PDL deţine majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, instituţie responsabilă pentru alocările bugetare.

"De asemenea, PDL şi-a numit propria clientelă politică la conducerea RATB, rezultatele acesteia din urmă ridicând serioase semne de întrebare cu privire la cheltuirea fondurilor publice. În atare condiţii, primarul general nu a avut ca soluţie decât să stopeze căpuşarea Regiei de transport de către PDL, căutând simultan soluţii de eficientizare a RATB", afirmă sursa citată.

USL susţine că PDL, prin consilierii săi, a refuzat soluţiile propuse de primarul general, dorind să-şi menţină în continuare controlul asupra RATB prin oameni numiţi politic.

"USL cere PDL să renunţe nu doar la discursul demagogic, dar mai ales la politica de tip clientelar pe care a perfecţionat-o în aceşti ani", se mai afirmă în comunicatul USL.

PDL Bucureşti l-a acuzat joi pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, de subfinanţarea sistemului de transport public de suprafaţă, acesta fiind, în opinia reprezentanţilor organizaţiei, unul dintre motivele accidentului din Pasajul Lujerului.

"Subfinanţarea cronică a RATB trebuie să înceteze. (...) Este timpul ca Sorin Oprescu să înţeleagă că banii sunt mai bine utilizaţi pentru funcţionarea serviciilor prioritare ale oraşului, printre care şi transportul", se arată într-un comunicat remis de PDL Bucureşti.

Potrivit sursei citate, de fiecare dată când majoritatea din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a cerut alocarea de fonduri suplimentare pentru RATB, edilul-şef s-a opus, motiv pentru care "banii necesari pentru investiţiile în infrastructură sau în noi mijloace de transport nu au existat niciodată".

PDL Bucureşti consideră că accidentul de joi din pasajul Lujerului putea fi cu uşurinţă evitat, singura condiţie care trebuia îndeplinită fiind bugetarea suficientă a RATB pentru a asigura mentenanţa infrastructurii de transport şi a tramvaielor.

"Sorin Oprescu trebuie să-şi asume responsabilitatea asupra accidentului şi să înţeleagă că Bucureştiul trebuie să funcţioneze, dincolo de interesele sale de a aloca bani discreţionar către anumite direcţii din Primărie", se mai afirmă în comunicatul PDL Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor