UPDATE.Congresul PNL: Liberalii îşi aleg conducerea şi prezidenţiabilul. Klaus Iohannis preşedintele PNL

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)

Lucrările celei de-a doua zile a Congresului PNL, convocat în special pentru alegerea noii conduceri a formaţiunii liberale şi desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, au început, sâmbătă dimineaţă, în prezenţa a circa 1.500 de delegaţi. La reuniunea liberalilor sunt invitaţi şi liderii PDL Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Flutur, precum şi preşedintele partidului Forţă Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Pe ordinea de zi mai sunt şi alte puncte, şi anume prezentarea şi adoptarea rezoluţiilor "Fuziunea PNL cu PDL" şi "Aderarea la grupul PPE din PE".

La congres, liberalii îşi vor alege preşedintele partidului dintre cei doi candidaţi - Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe, precum şi 31 de vicepreşedinţi - dintre cele 56 de persoane care s-au înscris în cursă. Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a retras din competiţie întrucât este acuzat de săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită.

La congres sunt prezenţi invitaţi din partea societăţii civile, a sindicatelor şi patronatelor, precum şi reprezentanţi ai ambasadelor.

Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al PNL, obţinând 1334 de voturid, faţă de contracandidatul său, senatorul Ioan Ghişe care a primit votul a 150 de delegaţi.

În continuarea lucrărilor s-a pus la vot rezolţia "Fuziunea PNL cu PDL", care a fost aprobată cu majoritate de voturi.

La reuniunea liberalilor sunt invitaţi şi liderii PDL Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Flutur

Preşedintele PNL Klaus a afirmat: "Sunt în poziţia sa va anunţ că PDL accepta ca noua formaţiune să se numească Partidul Naţional Liberal."

Rezoluţia "Aderarea la grupul PPE din PE" este supusă la vot şi aprobată cu majoritate de voturi.

Preşedintele de onoare Mircea Ionescu Qintus îi întreabă pe cei doi candidaţi Klaus Iohannis şi Crin Antonescu dacă acceptă sa fie candidatul PNL pentru postul de preşedinte al României, iar aceştia şi-au dat consimţământul de a candida.

Klaus Iohannis anunţă că Rezoluţia privind desemnarea candidatului la prezidenţiale, este trimisă in Delegatia Permanentă. Este competiţie strânsă între cei doi candidaţi, fiecare având numeroşi simpatizanţi.