Unul dintre vechii pesedişti pleacă din partid. "PSD Prahova, la cheremul unor personaje corupte şi compromise"

După mai bine de 18 ani de activitate în PSD, senatorul Daniel Savu a decis să tragă linie între el şi partid, pe fundalul unor acuzaţii grave la adresa unora dintre colegii săi.
Senatorul PSD Daniel Savu
Senatorul PSD Daniel Savu (facebook.com)

Senatorul Daniel Savu şi-a dat demisia din partidul condus de Liviu Dragnea, gest ce se vrea a fi un semnal de alarmă faţă de personajele "corupte" şi "compromise" din PSD Prahova.

"Am încercat să atrag atenţia asupra corupţiei sau a compromiterii unora dintre liderii locali din Ploieşti şi din Prahova, am încercat să lupt cu mijloace permise împotriva politicii de clan, uneori chiar de clan mafiot, am încercat să vorbesc atunci când mulţi dintre colegii mei lăsau capul în jos, deşi le-am spus că n-are de ce să le fie frică. Nu în ultimul rând, am încercat să candidez pentru diverse funcţii în partid tocmai ca să pot face aceste schimbări, deşi am ştiut de la bun început că nu voi fi lăsat.

M-am zbătut mult să atrag atenţia asupra mentalităţilor din PSD care trebuie să se schimbe şi asupra oamenilor la care partidul trebuie să renunţe, pentru simplul motiv că menţin eticheta de corupţie şi clan mafiot. Mă refer aici strict la unii dintre liderii PSD Prahova, singura organizaţie pe care o cunosc în detaliu, prin natura poziţiilor pe care le-am deţinut.", a scris Daniel Savu pe blogul personal.

Senatorul susţine că, după ce şi-a anunţat intenţia de a candida pe lista Consiliului Judeţean Prahova, a fost "aspru certat" într-o şedinţă a Biroului Permanent al PSD Prahova.

"Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi posibil ca partidul meu, în Prahova, să fie la cheremul unor oameni trimişi în judecată sau suspectaţi de corupţie, care să îşi menţină funcţiile prin metode de intimidare şi frică, iar eu să cer voie să exprim ceea ce gândesc... De aceea, decizia mea de a demisiona se doreşte a fi un semnal de alarmă, un protest dacă vreţi, faţă de acele personaje compromise care reprezintă în continuare PSD în acest judeţ", a mai precizat Daniel Savu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne