Unioniştii, mesaj din Alba Iulia: "A venit momentul să oprim festivismul şi să dăm startul Unirii"

Marş în Alba Iulia
Marş în Alba Iulia (Acţiunea 2012)

De Centenar, peste 10.000 de români din toate colţurile ţării şi diaspora au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia cerând unirea cu Republica Moldova. La Marşul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, au fost prezenţi şi basarabeni, nord-bucovineni, români din mai multe state europene şi din judeţe ale României, inclusiv din Covasna, Harghita şi Mureş, trasmite Acţiunea 2012 într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

”Astăzi, de 1 Decembrie, în ziua în care îi omagiem pe înaintaşii noştri, făuritori ai Marii Uniri, şi când tragem linie şi vedem că Basarabia nu e acasă, am adunat la Alba Iulia laolaltă toate componentele societăţii, indiferent de viziuni, pentru a spune că a venit momentul să oprim festivismul Centenarului şi să dăm startul Unirii”, a declarat George Simion, preşedintele Acţiunii 2012.

La manifestaţia stradală a fost intonat imnul României, au fost fluturate steaguri tricolore orizontale, ca la 1918, s-au scandat mesajele „Unitate naţională!”, „Basarabia e România!”, „Unire!”, „România n-a avut graniţă la Prut!”, „Trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!” şi s-au cântat piese patriotice, ca „Acolo este ţara mea” sau „Treceţi, batalioane, române, Carpaţii”.

La finalul marşului, în faţa Monumentului Unirii, participanţii au transmis un mesaj de solidaritate naţională şi de îndemn la realizarea unui nou proiect de ţară al României şi al tuturor românilor: Reunirea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne