Unii cetăţeni din Beijing se tem de profeţia mayaşă despre anul 2012


Unul din cele patru manuscrise mayaşe istorice, care există încă în lume şi care împreună sugerează că civilizaţia modernă se va termina la 21 decembrie, de la Biblioteca Saxonă de Stat, la 8 noiembrie 2012, în Dresda, Germania.
Unul din cele patru manuscrise mayaşe istorice, care există încă în lume şi care împreună sugerează că civilizaţia modernă se va termina la 21 decembrie, de la Biblioteca Saxonă de Stat, la 8 noiembrie 2012, în Dresda, Germania. (Joern Haufe / Getty Images)

Zvonurile că lumea se va sfârşi la 21 decembrie au făcut ca unii locuitori din Beijing să înceapă să stocheze biscuiţi, apă îmbuteliată şi echipamente de supravieţuire.

Oamenii vorbesc despre anticele preziceri mayaşe, care au fost interpretate de unii ca însemnând că sfârşitul lumii este aproape. Mass-media chineză a raportat modul în care previziunile îi afectează pe unii chinezi din capitală.

Doamna Xu, rezident în Beijing, a declarat pentru The Epoch Times că oamenii au discutat prin mesaje text despre judecata de apoi, îndemnându-i pe alţii să stocheze alimente şi alte provizii. Aceasta a precizat că temerile legate de sfârşitul lumii s-au intensificat atunci când unii budişti laici locali au discutat despre acest subiect.

Potrivit unui raport Associated Press (AP), experţii afirmă că mayaşii nu au prezis că 21 decembrie 2012 ar fi sfârşitul lumii. "Există multe monumente antice Maya, care vorbesc despre evenimente mult mai îndepărtate în viitor" a scris Geoffrey Braswell, un antropolog de la Universitatea din California, San Diego, citat de AP.

Cu toate acestea, domnul Lu, un membru al regimentului 13 din cadrul Xinjiang Production and Construction Corps, a strâns 240.898 de dolari şi i-a luat doi ani pentru a construi o "Arcă a lui Noe".

Lu a declarat presei chineze, că studiază profeţiile mayaşe din facultate. "Profeţiile Maya au fost întotdeauna extrem de precise", a explicat acesta. "Astfel că predicţia conform căreia zorii zilei de 22 decembrie 2012 nu vor mai veni niciodată se va împlini la fel de bine".

Lu a conceput şi achiziţionat el însuşi materialele pentru arcă şi a lucrat până la căderea nopţii în fiecare zi, iar în cele din urmă a angajat patru muncitori pentru a-l ajuta să o termine. Acesta a precizat că, dacă sfârşitul lumii nu va veni, arca ar putea fi utilizată pentru transport turistic, pentru asistenţă în caz de inundaţii, sau ca feribot pentru a compensa lipsa de poduri din Xinjiang.

Prinţesa japoneză astroloagă Kaoru Nakamura a declarat într-un videoclip pe youtube că Pământul va fi în întuneric timp de trei zile, începând cu 22 decembrie. "Vom fi în întuneric complet, fără electricitate, fără soare", a susţinut aceasta, adăugând că unii oficiali guvernamentali ştiu despre dezastrul care va veni şi construiesc adăposturi secrete. Între timp, ar trebui să ne "deschidem inimile" şi să devenim oameni mai buni, "umplând inimile noastre cu lumina aurie". Prinţesa Nakamura a precizat că are cel de-al treilea ochi deschis şi este în măsură să "comunice cu OZN-uri".

NASA a asigurat publicul că nu va avea loc o catastrofă la 21 decembrie care să ameninţe Pământul, iar agenţia spaţială a adăugat că data numită „sfârşitul lumii” este doar sfârşitul unui ciclu din calendarul Mayaş pe termen lung, „dar apoi, la fel cum calendarul dumneavoastră începe din nou la 1 ianuarie, o altă perioadă lungă de numerotare va începe pentru calendarul mayaş”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe