Catastrofe şi profeţii privind sfârşitul lumii

(photos.com)

Au prezis mayaşii cutremurul din Japonia? Criză economică mondială, cutremure care provoacă valuri tsunami ce şterg oraşe de pe hartă, criză nucleară, revolte în lumea arabă, război în Libia. Mulţi ar crede că este începutul Apocalipsei. Catastrofa din Japonia a suscitat căutări febrile pe Internet unde abundă tot felul de speculaţii. Reţeaua a devenit locul ideal pentru a specula în jurul profeţiilor lui Nostradamus şi despre sfârşitul lumii, notează luni ziarul ABC.

Astrologul francez a prezis că sfârşitul lumii va veni în urma unui mare conflict. Mulţi şi-ar putea închipui că actuala revoluţie musulmană ar putea degenera în acest 'război final' de care vorbea Nostradamus. Adevărul este că traducerile şi revelaţiile sale care circulă pe internet nu sunt clare şi dau loc la multiple interpretări. Un alt subiect dezbătut intens este calendarul civilizaţiei maya. Calendarul prevesteşte sfârşitul existenţei noastre la 21 decembrie (unele texte indică 22) 2012, moment în care începe numărătoarea inversă pentru prima din cele şapte profeţii pe care mayaşii ni le-au lăsat.

Susţinătorii acestei teorii indică deplasarea axei terestre şi cutremurul din Japonia ca o îndeplinire a primei profeţii: 'Pământul va fi afectat de schimbările soarelui prin deplasări ale axei sale de rotaţie'. Alte texte arată că din acest moment se vor produce 'mari cataclisme' precum tsunamiul care a provocat mii de morţi şi dispăruţi în ţara niponă. În ciuda unor coincidenţe ale predicţiilor cu ultimele evenimente trăite de omenire adevărul este că mayaşii indicau posibilitatea unei schimbări. Ei au lăsat în mâinile noastre viitorul planetei iar de deciziile noastre depinde evoluţia istoriei.

O altă interpretare este cea a lui Benjamin Fulford, ziarist canadian naturalizat în Japonia care încă din 2008 vorbea de o posibilă catastrofă care va lovi această ţară. Potrivit lui Fulford, insula avea să fie atacată de un cutremur provocat prin tehnologia HAARP (program american care studiază proprietăţile ionosferei) dacă guvernul nu se supune dictatelor oligarhiei mondiale. Înregistrarea video făcută de el acum doi ani este intens vizitată pe YouTube după tsunamiul din 11 martie, iar internauţii corelează teoriile lui Fulford cu un complot care va duce la sfâşitul lumii.

Teoriile conspiraţiei prin intermediul HAARP au fost descrise si de ziaristul Sharon Weinberger care a calificat acest program de investigaţie drept 'un Moby-Dick al conspiraţiilor'. La rândul său, informaticianul David Naiditch a pus pe seama HAARP catastrofele naturale care au devastat ţări precum Afganistan sau Filipine în scopuri clar 'teroriste'. În august 2010, mai mulţi fizicieni ruşi au dat vina pe SUA că se află în spatele valului de călduă care a afectat ţara provocând incendii care au dublat indicele de mortalitate. La origine, obiectivul programului HAARP este de a potenţa progresele tehnologice care favorizează radio-comunicaţiile şi sistemele de supraveghere, precum detectarea de rachete.

Blogul Mariei de Bonilla, o clarvăzătoare din America Latină care pretinde că i se înfăţişează Fecioara Maria, a suscitat curiozitate pentru predicţiile sale referitoare la Japonia înainte de producerea catastrofei. 'Rugaţi-vă pentru Japonia care va suferi', scria ea la 20 februarie. 'Oroarea va veni în paşi giganţi ca un uriaş care va face să se cutremure pământul şi care va mişca apele spunea ea la 22 februarie. Chiar dacă mulţi sceptici atribuie aceste coincidenţe numărului mare de ţări pe care le include în rugăciunile sale şi declaraţiilor sale destul de vagi.

Cela şapte profeţii ale mayaşilor

Prima profeţie: În 2012 Pământul aşa cum îl cunoaştem azi va fi distrus.

A doua profeţie: Vom trăi într-o lume a crizei absolute, plină de penurii.

A treia şi a patra profeţie: Schimbările climatice vor afecta planeta.

A cincea profeţie: Vom învăţa din greşelile noastre.

A şasea profeţie: Apocalipsa. O cometă va anunţa o nouă formă de viaţă.

A şaptea profeţie. Omul şi Pământul vor învăţa să fie o singură fiinţă. Vom învăţa să preţuim natura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură