2010: un nou inceput?

Marele Sigiliu al Statelor Unite, tiparit pe bancnotele americane, contine o piramida cu 13 niveluri
Marele Sigiliu al Statelor Unite, tiparit pe bancnotele americane, contine o piramida cu 13 niveluri (Stephanie Lam / The Epoch Times)

"O numim o diagrama fluture, deoarece petele solare alcatuiesc un model care arata ca aripile unui fluture", a declarat Dr. David Hathaway de la Marshall Space Flight Center NASA intr-un articol despre efectele pe care le are dinamica solara asupra magnetismului terestru. Din cauza tuturor efectelor si interdependentelor "impactul asupra inversarii heliosferei este complicat", considera el.

Asemenea lui Hathaway, zeci de oameni de stiinta din intreaga lume se intreaba cat de mare cat de mare va fi "ostilitatea magnetica” a Soarelui in 2012. Ceea ce stim este ca acesta se va afla intr-unul dintre ciclurile sale de activitate majora.

Potrivit previziunilor, rotatia polaritatii magnetice a Soarelui actioneaza ca un fel de magnet cosmice colosal, capabil sa modifice campurile magnetice ale tuturor corpurilor celeste aflate in cadrul heliosferei sale — care include si planeta noastra.

Desi mayasii au disparut cu mult timp in urma, calendarul lor a reusit sa supravietuiasca pana in prezent. Conform calendarului, sfarsitul civilizatiei umane curente se va petrece in ultima zi a Baktun 13, care, in calendarul nostru corespunde datei 21 decembrie 2012.

Mayasii au numit ultimii 20 de ani de dinainte de 13 Baktun (din 1992 pina in 2012), perioada de "Regenerare a Pamantului" sau "Purificare a Pamantului". In anul 755, un calugar maya a prezis ca, dupa 1991 s-ar produce, doua evenimente majore: ridicarea constiintei cosmice a fiintelor si purificarea si de regenerarea Pamantului.”

Unii cred ca Sigiliul Statelor Unite descrie aceasta profetie. Reversul sigiliului infatiseaza o piramida de 13 nivel. In varful piramidei, exista un ochi luminos. (designul initial a avut un palmier). Se crede ca acest simbol implica trezirea de fiinte umane, dupa 13 Baktun.

In 2007, Dr. H. Jay Zwally, un om de stiinta care lucra in proiectul NASA ICESat, a estimat ca toata gheata din Oceanul Arctic se va topi pana in 2012.

Altii, ca Dr. Habibullo Abdussamatov de la Observatorul Astronomic Pulkovo din Rusia sustin ca, in 2012, petele solare vor aduce inceputul unei ere glaciare mici, care va dura pana la mijlocul secolului urmator.

De asemenea, unii cred ca sfarsitul lumii va veni la ciocnirea dintre Pamant si o planeta numita Nibiru. Cu toate acestea, existenta acestui corp ceresc este mai mult un mit sumerian decat un produs al observarii astronomice.

Ceea ce au reusit mayasii sa descopere cu 2000 de ani inainte ca era moderna sa afle calculatoarele - este ca 21 decembrie 2012, corespunde cu sfarsitul unei perioade de rotatie a precesiei Pamantului, un ciclu lung de aproape 26 mii de ani. In timpul solstitiului de iarna din 2012, Soarele va fi pozitionat exact la zona Dark Rift (Ruptura Intunecata) din Calea Lactee. Unii astronomi definesc acest aliniament galactic ca fiind asemanator cu deschiderea unei usi de la Cer catre Pamant.

Adevar sau mit, profetiile despre 2012 nu inceteaza sa fie un bun prilej de a reflecta cu privire la soarta omenirii, rolul nostru ca oameni, rolul nostru ca fiinte inteligente, in mijlocul unui Cosmos imens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură