Ungureanu: Ne propunem să încurajăm investiţiile româneşti pe pieţe din afara spaţiului comunitar

Epoch Times România
09.02.2012

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat joi, în plenul reunit al Parlamentului, că una dintre priorităţile Guvernului va fi încurajarea investiţiilor româneşti pe pieţele din afara spaţiului comunitar, precizând, în context, că va continua obiectivele stabilite de Cabinetul Boc.

“Primul mare obiectiv al noului guvern este consolidarea stabilităţii economice. Vom respecta în continuare angajamentele pe care ni le-am asumat cu FMI, BM şi CE. Avem în vedere menţinerea deficitului bugetar în limita de 3% din PIB în 2012, adoptarea unor politici salariale responsabile în sectorul public, precum şi asigurarea a 4% din PIB în 2012 al cheltuielilor de capital corespunzător investiţiilor cofinanţate din fonduri europene, inclusiv din împrumuturi externe”, a declarat Ungureanu.

Ca element de noutate, faţă de guvernul anterior, este accentul pe care premierul desemnat îl pune pe încurajarea investiţiilor cu capital autohton, în special în afara UE. „În paralel cu menţinerea atractivităţii investiţionale a României, în condiţiile reducerii semnificative a fluxurilor investiţionale ca urmare a crizei, Guvernul îşi propune să încurajeze investiţiile româneşti pentru valorificarea unor pieţe din afara spaţiului comunitar şi să continue restructurarea economiei de stat şi să întărească cooperarea cu mediul privat”, a explicat Răzvan Ungureanu.

În privinţa salariilor şi pensiilor, premierul desemnat a arătat că Guvernul „este preocupat pentru majorarea prudentă a salariilor din sectorul public şi a pensiilor, în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru”.

În discursul din Plenul Parlamentului, Ungureanu nu a uitat să menţioneze “continuarea eforturilor de combatere a evaziunii fiscale şi de efcientizare a colectării veniturilor”, ca şi preocuparea pentru „ stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă”, în pirncipal prin impulsionarea investiţiilor şi absorbţia fondurilor europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor