Un tunel lung de 500 de metri a fost descoperit în oraşul mexican de frontieră, Tijuana

Traficanţii de droguri din Mexic şi Statele Unite recurg la metode tot mai sofisticate pentru a transporta „marfa” peste graniţă. Autoritaţile mexicane au descoperit un tunel având o lungime de peste 500 de metri.
Un tunel descoperit în anul 2011 prin care se transportau droguri din Tijuana către San Diego
Un tunel descoperit în anul 2011 prin care se transportau droguri din Tijuana către San Diego (Sandy huffaker / Getty Images)

Procurorii mexicani au anunţat luni descoperirea unui tunel subteran având o lungime de peste 500 de metri, situat între Tijuana şi frontiera americană. Biroul Procurorului general al Mexicului nu a oferit indicii dacă ieşirea tunelului se află pe teritoriul american.

Tunelul era iluminat şi bine echipat cu ventilaţie şi şine pentru împingerea vagonetelor cu încărcături mari de droguri. Tunelul avea aproximativ 0,9 m lăţime şi 1,2 m înălţime, şi se afla la o adâncime de 7 m în subteran. Procurorii au descoperit mai mult de două tone de marijuana în pachete în locuinţa de unde începea tunelul.

Sindicate mexicane ale drogurilor şi-au construit mai multe tuneluri care ajung pe teritoriul Statelor Unite ce au ca scop facilitarea contrabandei de droguri şi arme în SUA. Cartelul Sinaloa, condus de Juan "El Chapo" Guzman, este cunoscut pentru construirea unor astfel de tuneluri.

Poliţia federală mexicană a anunţat, de asemenea, că au găsit 1,9 kg de metamfetamină într-o roată de caşcaval dintr-o fabrică de împachetare în Mexico City. Drogurile s-au găsit după o inspecţie cu raze X care a relevat că în caşcaval se afla un pachet secret acoperit într-o folie de plumb şi hârtie de carbon. Poliţia suspectează că hârtia de carbon avea scopul de a reduce mirosul iar plumbul împiedica razele X. Poliţia Federală din Jalisco a găsit 15,4 kg de heroină ascunse într-un alt pachet. În funcţie de cât de mult era tăiat în interiorul pachetului, s-ar fi putut furniza între 150.000 şi 1,5 milioane de doze de un gram.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe