Un suspect de ebola, internat în Suedia

Virusul Ebola, la microscop.
Virusul Ebola, la microscop. (Getty Images)

Un bărbat, care a aterizat duminică la Aeroportul Stockholm Arlanda, a fost dus de urgenţă la spital şi pus în carantină fiind suspectat că s-a îmbolnăvit de ebola, a notat presa suedeză.

”Persoana se simţea rău, avea greaţă şi era letargică. Nici unul dintre cele trei simptome nu înseamnă că are ebola, poate fi orice. Dar am vrea să fim mai degrabă în siguranţă decât să ne pară rău”, a declarat purtătorul de cuvânt al Suediei Ulf Wallin.

”Pasagerul nu vine dintr-una din ţările afectate de ebola”, a adăugat Wallin.

Potrivit presei suedeze, un bărbat a sosit la Arlanda din Orientul Mijlociu. Acesta a fost transportat într-o unitate bine izolată a Spitalului Universitatea Karolinska din Stockholm, unde a fost analizat medical.

Virusul ebola a provocat moartea a 4.555 de persoane din 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări, în special din Africa (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, dar şi Spania şi Statele Unite), conform ultimului bilanţ dat publicităţii vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Boala virală ebola se manifestă în special cu febră mare, vomă, diaree, faringită şi fenomene hemoragice.

Primul test al unui vaccin pentru ebola a avut loc în Mali prin vaccinarea a trei angajaţi în sectorul sănătăţii. Vaccinul, care este unul dintre cele câteva testate în prezent, a fost creat la Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase, iar un consorţiu condus de Universitatea din Maryland desfăşoară testul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe