Un sondaj susţine că jumătate dintre britanici vor vota pentru ieşirea din UE (Scurte informări din Europa)

(photos.com)
Epoch Times România
19.02.2013

Un sondaj susţine că jumătate dintre britanici vor vota pentru ieşirea din UE

Irish Times a relatat că un sondaj sugerează că doar unul din trei britanici ar vota ca ţara să rămână în UE.

Conform ziarului, rezultatele sugerează că sentimentul anti-Bruxelles este copleşitor în rândul publicului britanic.

Având în vedere referendumul de mâine privind rămânerea în UE, jumătate vor vota "să iasă" faţă de 33 la sută care vor vota "să rămână", în timp ce alţi 17 la sută nu vor vota, potrivit unui sondaj efectuat de Harris Interactive pentru FT.

Prim-ministrul britanic David Cameron, care s-a opus numeroaselor apeluri de a organiza un referendum, a cedat luna trecută în faţa presiunii, promiţând că un guvern conservator va face acest lucru în 2017.

UE vizează salariile bancherilor

Potrivit FT, UE vrea să impună reguli foarte stricte privind salarizarea bancherilor, după criza financiară din 2008.

Ziarul susţine că discuţiile cu privire la reformele ce urmăresc creşterea siguranţei băncilor, intră într-o săptămână decisivă, Londra urmând a se confrunta cu înfrângerea, după aproape un an de diplomaţie în culise pentru înlăturarea limitelor asupra bonusurilor.

Franţa sprijină acum cererea Parlamentului European pentru limite stricte privind bonusurile care depăşesc salariul şi o majoritate clară din Germania doreşte să ajungă la un compromis.

Guvernul scoţian numeşte un profesor pentru a oferi o expertiză UE

BBC News relatează că guvernul scoţian l-a numit pe profesorul de Studii Europene Andrew Scott să ofere miniştrilor expertiza sa.

Scott, profesor de studii europene la Universitatea din Edinburgh, se va consulta cu miniştrii în etapa premergătoare referendumului pentru independenţă, în conformitate cu radiodifuzorul.

Scott va sfătui guvernul scoţian privind tratatele europene şi angajamentul cu UE timp de doi ani.

Vice-premierul scoţian Nicola Sturgeon a spus că ea este "încântată de faptul că [Scott] a fost de acord să îşi ofere expertiza sa considerabilă".

UE doreşte etichetarea produselor din carne

Potrivit Deutsche Welle, miniştrii UE pentru consum doresc organizarea unei întâlniri pentru a discuta despre soluţii la nivel european ca urmare a scandalului cu carnea de cal.

Radiodifuzorul raportează că ministrul german pentru consum Ilse Aigner a propus etichetarea cărnii cu menţionarea regiunii sale de origine sau folosirea unor numere de înregistrare, care vor fi "obligatorii pentru toate întreprinderile de pe piaţa comună".

Comisarul pentru sănătate Tonio Borg a emis un avertisment pentru cei care furnizează carne de cal contaminată cu alte produse de uz veterinar: "oricine introduce pe piaţă carne contaminată cu medicamente, cum ar fi fenilbutazona, este un infractor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor