Un pilot de avion mărturiseşte: "Nu beţi cafea la bord. Riscaţi"

Tavă cu mâncare la bordul unui avion
Tavă cu mâncare la bordul unui avion (Captură web)

Protejaţi de anonimat, piloţii de avioane mărturisesc ceea ce companiile de zbor nu au curajul să spună.

Tot adevărul despre zboruri iese la iveală pe Reddit, un celebru site de socializare, unde se împărtăşesc experienţe - de la anecdote la destăinuiri şi mistere - şi care, într-o oarecare măsură, ne schimbă percepţia cu privire la avioane.

Vă dezvăluim unele curiozităţi, mai mult sau mai puţin cunoscute: celor doi piloţi le este servit întotdeauna un prânz diferit (deci în cazul în care un aliment este alterat îi va fi rău doar unuia dintre ei), iar multe avioane de linie de multe ori transportă cadavre, persoane care au murit departe de locul lor de reşedinţă. O marfă foarte specială care, în jargonul piloţilor este identificată cu iniţialele "HR" (rămăşiţe umane). Un tovarăş de călătorie, pe care, probabil, mulţi pasageri nu şi l-ar dori ...

Descoperim şi faptul că băile pot fi deschise şi din exterior, datorită unui sistem de deblocare. Pe mai multe dispozitive, de fapt, există un sistem de deblocare a uşii, ascuns în spatele detectorului de fum. Punem pariu că de acum încolo veţi fi extrem de rapizi când mergeţi în baie?

Dar printre curiozităţile mărturisite de către persoanele care lucrează la bordul avionului, stewardese şi piloţi, există unul care, probabil, impresionează mai mult decât altele: de fapt, aceştia ne sfătuiesc să evităm complet consumul cafelei servite la bord. Motivul? Ei relatează că foarte rar cănile mari în inox în care este servită cafeaua la bord sunt spălate şi, prin urmare, probabilitatea să se înghită mizerii este foarte mare.

Prin urmare, cafeaua este un pic precum căştile oferite de echipaj: 100% neigienice. Sau cel puţin aşa ni se spune, dar adevărul este că, de multe ori, după utilizare, acestea sunt reambalate. Şi curiozităţile continuă. În următorul articol vă vom informa despre secretele din cabina de pilotaj (unele lucruri sunt chiar înfricoşătoare!).

Surse:

http://elpais.com/elpais/2014/10/22/icon/1413995029_455778.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/esteri/11871684/aerei-piloti-non-bere-caffe-caraffe-sporche.html

http://www.elconfidencial.com/alma-corazon-vida/2015-12-03/los-secretos-que-los-pilotos-no-nos-cuentan-cuando-estamos-volando_1111207/