Un oficial chinez a fost retrogradat pe fondul unui nou scandal politic

Un aliat apropiat al preşedintelui chinez Hu Jintao a fost retrogradat în urma rapoartelor că fiul său a murit într-un accident de maşină, în compania a doua fete îmbrăcate sumar, ambele fiind rănite, potrivit unui raport VOA.

South China Morning Post a citat luni un oficial anonim care a confirmat rapoartele conform cărora Ling Gu, fiul lui Ling Jihua, un fost înalt oficial comunist, a murit în martie în timp ce conducea o maşină sport de lux. Rapoartele au susţinut că el era pe jumătate îmbrăcat la momentul accidentului.

Mass-media oficială a raportat că Ling Jihua a fost recent demis din funcţia de şef al Biroului general al Comitetului Central al partidului, dar nu a menţionat accidentul de maşină.

Rapoartele jenante, privind accidentul de pe 18 martie ce implica un Ferrari, au urmat celui mai mare scandal politic din ultimele decenii din China - căderea politicianului de topul conducerii partidului, Bo Xilai, a cărui soţie a primit o condamnare la moarte cu suspendare, luna trecută, după ce a recunoscut că a ucis prin otrăvire un om britanic de afaceri.

Ambele scandaluri ameninţă să submineze speranţele Chinei pentru o tranziţie politică liniştită, ce are loc o dată la un deceniu, pe măsură ce funcţionarii se tem că publicul va fi revoltat din cauza tuturor cazurilor de exces şi imprudenţă în rândul elitelor de la putere din China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe