Un zbor din China a fost chemat înapoi din cauza unui oficial chinez care încerca să fugă

După 7 ore de zbor din Beijing către New York, zborul CA981 a fost chemat înapoi în China pe 29 august. Oficialii au oferit puţine detalii legate de incident totuşi o sursă din interior a declarat pentru The Epoch Times că ministrul chinez pentru securitatea naţională a ordonat companiei aeriene să întoarcă avionul din cauza unui oficial de top la bord – la acelaşi nivel ca un membru al biroului politic – acesta încercănd să zboare către Statele Unite.

Biroul Politic este considerat cel mai puternic organ executive din China. Membri săi deţin poziţii de top în ministere şi regiuni.

Zvonurile au apărut pe platforma de microblogging Sina Weibo, că o femeie a fost înconjurată imediat de poliţie după ce avionul a aterizat, oficialul a fost cu adevărat în avion. Comentariile de pe site-ul Weibo au început să fie şterse sau cenzurate.

O declaraţie oficială spune simplu “Din cauza informaţiilor care puneau zborul în pericol, pentru a asigura securitatea pasagerilor zborul a fost chemat înapoi la Aeroportul Internaţional din Beijing” a raportat CNN.

Presa condusă de stat Cotidianul Poporului a spus că, cauza acestei schimbari a fost “pericolul”.

O altă publicaţie aflată sub Cotidianul Poporului, Jinghua Times, a publicat un articol care spunea că mesajul de ameninţare a sosit din “Statele Unite”. Totuşi “după 2 rânduri de verificări de securitate după aterizarea avionului în Beijing poliţia nu a detectat materiale periculoase”.

Un pasager a spus că nu a fost informat de întoarcerea avionului decât după ce se pregătea să aterizeze în Beijing, conform Jinghua Times.

Un utilizator de internet chinez a pus rapid sub semnul întrebării declaraţia mediei condusă de stat. “Dacă a fost întradevar un pericol de ce nu a aterizat pe un aeroport din apropriere în loc să călătorească atâtea ore înapoi” a întrebat un utilizat Weibo, Mark din Beijing.

Un oficial al Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei, Wang Qiang a postat pe contul său de Weibo faptul că a întrebat o însoţitoare de zbor de ce harta arată că avionul se întoarce la Beijing, aceasta a spus că este o “eroare a hărţii”. Wang a spus că era în drum spre o conferinţă în Washington DC şi din cauza acestui incident nu s-a putut prezenta.

O fotografie postată de site-ul de socializare chinezesc Sina Weibo arată Aeroportul Internaţional din Beijing umplut de poliţişti după aterizarea zborului CA981. “Nu am văzut nicio dată atât de mulţi poliţişti. Ne-au dat un prânz la cutie cu mâncare şi o sticlă de apă, dar nu sunt într-o stare bună ca să pot mânca” a scris un utilizator Weibo, nationtiebu, care s-a aflat în zborul CA981.

“Pentru mine tot ce sa întâmplat cu zborul CA981, nu a fost ceva atât de important încât avionul să fie nevoit să aterizeze imediat; acesta trebuit să se întoarcă înapoi în China pentru chestii legale; iar ultimul motiv nu este potrivit pentru a se publica şi a trebuit să se acopere” a comentat un alt utilizator, Tăoi.

Este o perioadă sensibila pentru autorităţile din Beijing, Eliminarea lui Bo Xilai a dezvelit cel mai mare scandal politic în ultimul deceniu şi partidul Comunist se pregăteşte pentru schimbarea conducerii care se petrece odată la deceniu în această toamnă.

Este binecunoscut că oficialii comunişti au legături bine strânse, în special cei mai corupţi, cu alte ţari şi sunt gata să fugă posibil şi cu o sumă mare de bani. Cu 2 zile în urmă un raport oficial a confirmat că Wang Guoqiang, liderul comunist al oraşului Fengcheng, provincial Liaoning a zburat către Statele Unite. Zvonurile au circulat prin internet acestea spun că Wang ar fi obţinut paşaport şi viza pentru a se duce la ceremonia de absolvirea ficei sale. Media oficială a spus că acest a luat cu el 200 milioane yuan(31 milioane $).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe