Un nou record: 330.000 de români în stradă. Grindeanu anunţă abrogarea OUG - Strada nu renunţă, cere Demisii

Mii şi mii de români au ales să îşi petreacă weekendul în stradă, continuând lupta pentru abrogarea celor două ordonanţe prin care Puterea dezincriminează aproape total abuzul în serviciu şi permite jaful din banul public dacă e sub 200.000 de lei.
A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei.
A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei. (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 22:00. În Piaţa Victoriei, la fel ca ieri la aceeaşi oră, protestatarii au cântat imnul.

A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei.
A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei. (Mihuţ Savu/Epoch Times)

A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei.
A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei. (Mihuţ Savu/Epoch Times)

* * *

UPDATE ora 21:30. Peste 170.000 de români protestează acum în Piaţa Victoriei. Ultima estimare din ţară: 330.000.

A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei
A cincea seară de proteste în Piaţa Victoriei (Mihuţ Savu/Epoch Times)

* * *

UPDATE ora 21:00. Vestea că premierul Grindeanu a anunţat oficial retragerea ordonanţei care urma să mutileze Codul Penal a ajuns în Piaţa Victoriei, unde nu a stârnit mari emoţii, oamenii continuând să scandeze "Demisia!" şi "Hoţii, hoţii!". Toţi protestatarii intervievaţi de reporterul Epoch Times - unii dintre ei veniţi cale lungă, din alte oraşe - declară că anunţul nu este suficient şi că vor ieşi în stradă până la publicarea abrogării în Monitorul Oficial şi până când cei vinovaţi, în frunte cu Dragnea şi Grideanu îşi dau demisia.

Cei care au scos sute de mii de oameni în stradă trebuie să plătească, susţin oamenii: “Cam târziu, şi ar trebui să demisioneze după ce abrogă, ar trebui să plătească! Trebuie să ţină cont de glasul oamenilor, ei s-au dus acolo doar să fure… şi nu mi-e teamă să ies în continuare până când vor înţelege că ei sunt în slujba oamenilor şi nu invers.", ne declară un cuplu de pensionari.

"Stăm aici până vedem publicat în Monitorul Oficial. Dacă vă amintiţi, marţi seară trebuia să discute bugetul şi ne-am trezit cu două ordonanţe!", ne spune un alt protestatar.

“Ordonanţa trebuie retrasă. (...) Dl Grindeanu şi-a pierdut credibilitatea, Grindeanu el e făptuitorul, Iordache a fost conspirator - complice, iar Dragnea instigator. La o faptă penală toţi primesc o pedeapsă! E bine că se retrage ordonanţa, să vedem în MO, dar Grindeanu trebuie să plece, nu mai are credibilitate!", adaugă un altul.

“Nu sunt convins că vor fi corecţi, n-am încredere deloc. Voi ieşi în stradă până se face ordine în ţara românească. Am 82 de ani, am apucat toate sistemele, şi monarhia, stiu şi dictatura proletariatului, am cunoscut şi aşa-zisa Revoluţie şi situaţia post-revoluţionară. Unii zic că ne-am întors în 90, ne-am întors în 47, e trist! Îmi pare rău pentru ţară şi îmi pare rău că greşeala e a populaţiei care nu a ieşit la vot!”, declară un domn în vârstă, care se recomandă Octavian Udrişte, fost director la Metrorex, demisionat în 1996 după ce nu i s-a dat voie să apeleze la industria autohtonă pentru modernizarea metroului.

***

UPDATE ora 20:45. Piaţa Victoriei a devenit, ca de obicei, neîncăpătoare. În jur de 140.000 de români protestează împotriva "OUG-elefant".

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 20.05. În faţa Guvernului protestează, în acest moment, peste 80.000 de români.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 19.23: În jur de 40.000 de oameni protestează acum la Guvern, după ce miile de protestatari care au format lanţul uman la Parlament s-au întors în Piaţa Victoriei. Numărul protestatarilor continuă să crească, valuri de oameni ieşind de la metrou şi îndreptându-se spre zona unde se manifestează.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 18.50: Protestatarii au plecat de la Parlment şi se îndreaptă spre Piaţa Victoriei. Numărul celor aflaţi acum în coloana de manifestanţi este estimat la circa 35.000. La îndemnul celor din coloană, mulţi oameni au ieşit din case şi li s-au alăturat.

* * *

UPDATE ora 18.23: Oamenii s-a înşiruit de-a lungul gardului Parlamentului, formând un lanţ uman ce se întinde cât vezi cu ochii. Între timp, în Piaţa Victoriei în jur de 2.000 de persoane manifestează, aşteptând ca cei plecaţi la Parlament să se întoarcă.

* * *

UPDATE ora 17.53: Protestatarii au ajuns în Piaţa Constituţiei. Anterior, manifestantii s-au oprit în dreptul Ministerului de Justiţie, unde au scandat "Ieşi afară, javră ordinară" şi "Demisia, demisia".

Protest la Parlament, 3 februarie 2017
Protest la Parlament, 3 februarie 2017 (Adrian Alexandru)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE ora 17.36: Numărul celor ce iau parte la marş se ridică la circa 20.000. Oamenii se apropie acum de Parlament, pe care intenţionează să îl înconjoare formând un uriaş lanţ uman.

* * *

UPDATE ora 17.07: Coloana de participanţi a ajuns în dreptul Pieţei Universităţii. Mulţimea se întinde pe o distanţă impresionantă. În mulţimea care se ridică la circa 14.000 de persoane se pot vedea oameni de toate vârstele - tineri, familişti cu copii în cărucioare sau de mână, oameni în vârstă.

* * *

UPDATE ora 16.15: Din Piaţa Victoriei, protestatarii au pornit într-un marş paşnic spre Parlament, unde vor face un lanţ uman. De la Parlament, oamenii se vor întoarce la Guvern.

Coloana se deplasează pe Bulevardul Magheru, fluturând drapele şi pancarte cu mesaje precum: "Democraţie, integritate, nu imunitate". Se cântă "Doi elefanţi se legănau" şi se strigă "DNA să vină să vă ia".

* * *

Românii ies în stradă pentru a cincea zi consecutiv, cerând abrogarea ordonanţelor prin care PSD şi ALDE au modificat Codul Penal în favoarea corupţilor.

Protestele au început, ca în fiecare zi, în Piaţa Victoriei, unde mii de părinţi au venit însoţiţi de prichindeii lor, la Protestul Copiilor, cerând abrogarea ordonanţelor. La protestul paşnic, unde copiii au desenat pe asfalt, s-au jucat cu baloane şi au zburdat, părinţii şi-au exprimat speranţa într-o schimbare şi dorinţa de a trăi într-o ţară în care hoţia este pedepsită, nu iertată prin lege şi în care îşi pot creşte copiii în mod onest şi demn. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici.

Photo credit: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne