Un nou război al lui Ponta: cu Reuters

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Ponta îi acuză pe jurnaliştii de la Reuters că l-au înţeles prost şi că au publicat o serie de declaraţii ale sale în cadrul unui articol cu un titlu "tâmpit."

Miercuri după-amiază, la Summit-ul de Investiţii Reuters, Ponta a făcut o serie de declaraţii pe subiectul Roşia Montană, declaraţii pe care Reuters le-a publicat într-un articol cu titlul: "Prim-ministrul României spune că respingerea proiectului aurifer ar descuraja investitorii"

Reuters cita următoarea declaraţiile a premierului român:

"Dacă Parlamentul decide să nu facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (economică), însă dacă România dă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva folosirii potenţialului nostru, acest lucru ar fi catrastrofal pentru România."

Miercuri seara, premierul s-a adresat naţiunii, printr-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, dezminţind mesajul transmis de cei de la Reuters. Ponta a afirmat că declaraţiile sale pentru agenţia britanică Reuters au fost prost înţelese atât de catre cei de la Reuters, cât şi de cei din presa română.

Premierul a vorbit cu ghilimele, de fapt

"Nu e adevărat, n-am spus aşa ceva! Eu am spus cu ghilimele că nu e nicio problemă dacă respinge Parlamentul acest proiect", a spus Ponta, miercuri seara, la B1 Tv, adăugând că "titlul de la Reuters e tâmpit".

"Eu spun că nu e nicio mare problemă dacă nu se face Roşia Montană. Am mai spus de 10 ori, nu ştiu de ce e mare ştire", a adăugat premierul.

Reuters pune titlulri tâmpite iar cei din presa română fac măgării

După ce a clarificat problema Reuters, premierul a lămurit cum stau lucrurile şi cu agenţia Mediafax, care a preluat ştirea Reuters, a tradus-o şi a publicat-o sub titlulVictor Ponta: Respingerea proiectului Roşia Montană - mesaj împotriva investitorilor, ceea ce ar fi o "catastrofă" pentru România."

Premierul a declarat la B1Tv că, "deşi declaraţiile sale sunt citate corect în articol de către agenţia Mediafax, titlul e o "minciuna ordinară", "o mare măgărie", "exact invers decât citatul".

Ponta a explicat că, de fapt, el voia să transmită alt mesaj şi anume că nu vrea că, respingând proiectul RMGC, românii să le dea investitorilor străini sentimentul că nu au nevoie de investiţiile lor.

"Deci, titlul este o minciună şi o manipulare, mai ales că în ştire se dă exact declaraţia mea, care e exact invers decât titlul." a conchis Ponta.

Premierul dă semne de amnezie

După ce i s-a prezentat ştirea originală difuzată de Reuters şi declaraţiile sale, în engleză, Ponta s-a arătat stupefiat:

"N-am zis aşa ceva, cred că glumiţi. (...) Eu am înregistrarea şi v-o pun la dispoziţie exact. M-au tot întrebat de Roşia Montană şi am spus foarte clar: eu nu spun dacă susţin sau nu, eu cer doar o dezbatere în Parlament. (...) Nu e adevărat, nu am spus aşa ceva, o să vă trimit înregistrarea. Dacă dvs ştiţi mai bine ce zic eu..." a declarat Ponta, preluat de hotnews.

Ponta nu este la prima declaraţie controversată. Inclusiv pe subiectul Roşia Montană, presa şi-a exprimat îngrijorarea pentru premier, care, la debutul carierei a declarat că detesta proiectul RMGC fără să-l cunoască, numai fiindcă îl susţinea Băsescu, şi tot ce vrea Băsescu "sigur este rău", după care, cu câteva săptămâni în urmă a trecut proiectul Roşia Montană prin Guvern, căci proiectul crează locuri de muncă şi redevenţe la buget iar ulterior, ca deputat, după izbucnirea protestelor din Piaţa Universităţii, a declarat că va vota împotriva proiectului, fiindcă e controversat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne