Un medic pediatru dansează pentru un copil bolnav şi devine viral pe Internet

Micuţul pacient, Gerrit, s-a născut cu un defect genetic rar.
Mario Berwald
Mario Berwald (Print screen YouTube)

Clipul video al medicului pediatru german Mario Berwald, în vârstă de 41 ani, i-a încântat pe utilizatorii de Internet prin bunătatea, profesionalismul şi toleranţa acestuia.

Dincolo de profesie

Protagoniştii acestui clip video sunt medicul pediatru Mario Berwald, de la Spitalul Helios Dr. Horst Schmidt din Wiesbaden, Germania, şi Gerrit, un copilaş de patru ani.

Băieţelul s-a născut cu un defect genetic rar: Nanism primordial osteodisplazic microcefalic tip II ( microcephalic osteodysplastic primordial dwarfism type II/ MOPDII). Gerrit se afla de patru săptămâni la spital cu diagnosticul de gripă, deoarece este foarte sensibil la bolile infecţioase, care pot fi fatale pentru el.

Pentru a-l încuraja, Berwald a dansat timp de patru minute pe o melodie de Culcha Candela, făcându-l fericit pe micuţ. La terminarea showului, medicul a fost aplaudat de colegii acestuia, care au fost de asemenea prezenţi la scenă.

(Print screen YouTube)

Clipul video înregistrat de părinţii lui Gerrit a încântat utilizatorii de internet. Dansul acestuia în faţa micuţului arată că există oameni care dau dovadă de bunătate şi merg chiar dincolo de profesie, trăind intens pentru alţii. Aceştia sunt adevăraţi profesionişti.