Un grup din Hong Kong este o faţadă pentru Beijing

Activişti cu uniforme verzi s-au adunat de-a lungul drumului cu bannere anti-Falun Gong in apropiere de site-ul evenimentului Tuidang; mai târziu ei au strigat si folosit trompete pentru a agrava protestatarii Falun Gong
Activişti cu uniforme verzi s-au adunat de-a lungul drumului cu bannere anti-Falun Gong in apropiere de site-ul evenimentului Tuidang; mai târziu ei au strigat si folosit trompete pentru a agrava protestatarii Falun Gong (The Epoch Times)

La începutul acestui an, o organizaţie a început să-şi facă simţită prezenţa pe străzile Hong Kong-ului, hărţuind oamenii şi prezentând propagandă comunistă chineză.

În ciuda faptului că pretinde că ar fi o organizaţie non-profit implicată în munca de caritate, cele mai importante activităţi publice ale Hong Kong Youth Care Association (HKYCA) până în prezent au fost direcţionate spre hărţuire şi, uneori, ameninţare a practicanţilor disciplinei de meditaţie Falun Gong.

Acţiunile organizaţiei au fost îndelung criticate de cetăţenii Hong Kong-ului şi etichetate drept un atac asupra libertăţilor de exprimare şi de credinţă.

HKYCA a furnizat puţine informaţii despre ea însăşi, dincolo de afirmaţiile că ar fi o organizaţie "non-profit". Când a fost intervievat, vicepreşedintele organizaţiei a evitat întrebările constante cu privire la modul în care organizaţia îşi susţine operaţiunile.

Cu toate acestea, toate dovezile indică faptul că HKYCA este o organizaţie de faţadă creată de Partidul Comunist Chinez (PCC) şi ajutată de directorul executiv al Hong Kong-ului, Leung Chun-ying, pentru a-şi extinde persecuţia împotriva Falun Gong în Hong Kong.

La doar două zile după ce a fost înregistrată oficială, pe 8 iunie, organizaţia a lansat o campanie de hărţuire, intimidare şi propagandă împotriva Falun Gong. Membrii săi i-au agresat verbal pe practicanţi, i-au înconjurat cu bannere de mari dimensiuni, iar la un moment dat un membru ale HKCYA a scos chiar şi un cuţit. Cu toate acestea, poliţia din Hong Kong a părut reticentă în a interveni, chiar şi în cazul incidentului cu cuţitul.

Indiferent dacă a fost intenţionat sau nu, data primului atac al HKYCA, 10 iunie, s-a întâmplat să coincidă cu data de formare a Biroului 610, o agenţie extrajudiciară a PCC care supraveghează persecuţia practicanţilor Falun Gong în China continentală.

Creierul din spatele HKYCA este Zeng Qinghong, un fost membru al Biroului Politic, care se ocupă cu afaceri în Hong Kong şi Macao, potrivit unei surse din interior. Zeng l-a sprijinit şi l-a plasat pe Leung Chun-ying în Hong Kong şi s-a folosit de el ulterior pentru a crea şi ajuta HKYCA, a spus sursa din interior de la Beijing.

Vicepreşedintele HKYCA, Lin Guo-an, a fost un membru al Uniunii Democrate pentru binele şi progresul Hong Kong-ului (DAB), un partid politic pro-PCC. O analiză amănunţită a descoperit că o persoană pe nume Guo Lin-an este listată ca membru al Conferinţei Consultative Politice a oraşului Jinggangshan, în provincia Jiangxi, China.

De asemenea s-ar putea să existe legături între HKYCA şi directorul executiv al Hong Kong-ului, Leung Chun-Ying. Chik Chi-man din HKYCA deţine poziţii de conducere într-o serie de companii şi asociaţii, inclusiv Hong Kong Shatin Industries and Commerce Association (HKICA).

În timpul campaniei sale electorale din decembrie anul trecut, Leung a încercat să obţină sprijinul HKYCA, care are peste 10 membri în comisia electorală, făcând multe promisiuni electorale, inclusiv o creştere a forţei de muncă la birourile comerciale şi economice ale Hong Kon din China continentală şi o prelungire a subvenţiilor pentru întreprinderile din Hong Kong care operează pe continent.

HKYCA are adresa de afaceri comună cu o companie pe nume Yanjing Beer, al cărei director general este implicat în HYKCA. Yanjing Beer se bucură de sprijin public, fiind vizitată de ţarul securităţii PCC, Zhou Yongkang, care a inspectat Xinjiang Yanjing Brewery în 2010. http :/ / www.webcitation.org/6CalwbjEB

Adresa este comună şi cu o companie numită Digital Drive Association. Directorul său operaţional, Chen Jianhua, este co-fondator al HKYCA.

Preşedintele actual al companiei, Yao Ming, este asistent al unui consilier legislativ din Alianţa Democratică pentru binele Hong Kong (DAB).

Se înţelege că un număr mare de întreprinderi din această regiune a Noilor Teritorii au legături cu PCC. Se ştie că Oficiul Central de Legătură în Hong Kong al PCC face vizite frecvente în zonă.