Un grup de ceceni care încercau să-l lichideze pe Zelenski ar fi fost eliminat - oficial ucrainean

Volodimir Zelenski filmându-se noapte în Kiev, pentru a încuraja poporul ucrainean să lupte împotriva invaziei ruse (Captură video)
A.P.
01.03.2022

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Aleksi Danilov, a vorbit despre lichidarea unei unităţi de elită a trupelor cecene care avea misiunea să-l asasineze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite agenţia UNIAN.

După cum relatează un corespondent UNIAN, el a spus asta într-un material video.

„Operaţiunea specială care urma să fie efectuată direct de kadyroviţi [trupele lui Ramzan Kadârov, liderul pro-moscovit al Ceceniei, n.r.] pentru eliminarea preşedintelui nostru ne este pe deplin cunoscută astăzi. Şi pot spune că am primit informaţii de la reprezentanţii FSB, care astăzi nu au nicio dorinţă să ia parte la acest sângeros război. Şi datorită acestui lucru pot spune că grupul de elită al lui Kadârov, trimis în Ucraina special pentru a-l elimina pe preşedintele nostru, a fost direct distrus", a declarat Danilov.

El a mai menţionat că acest "grup al lui Kadârov" a fost împărţit în două grupuri.

"I-am urmărit. Un grup a fost combătut în [aeroportul, n.r.] Gostomel, un alt grup se află acum, să spunem, sub foc", a adăugat Danilov.

La sfârşit de săptămână au apărut mai multe rapoarte care susţineau că mii de luptători ceceni, loiali Moscovei, s-au îndreptat către Ucraina, pentru a ajuta forţele ruse să invadeze ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor