Un general rus neagă afirmaţiile privind decesul lui

Miercuri, un general rus a negat afirmaţiile că ar fi fost ucis de forţele rebele siriene în ciocnirile de lângă Damasc.

"Ca fiinţă umană, a fost foarte neplăcut să aud despre moartea mea în Siria", a declarat generalul-maior Vladimir Petrovich Kuzheyev, potrivit Moscow Times. El a adăugat: "Vreau să confirm că sunt viu şi nevătămat, că am o stare bună de sănătate şi că locuiesc în Moscova".

Rebelii Armatei Siriene Libere au susţinut că Kuzheyev a fost ucis în urma recentelor ciocniri şi au lansat un document cu o fotografie asemănătoare generalului, într-un video de pe youtube, a raportat televiziunea Al-Arabiya cu sediul în Arabia Saudită.

"Acest lucru dovedeşte implicarea ruşilor în crimele împotriva poporului şi naţiunii noastre", a afirmat un rebel în video. Un ofiţer al Armatei Siriene Libere a afirmat: "Avertizăm toţi şerpii să se întoarcă în vizuinile lor, fie că sunt din Rusia, Iran şi Irak sau Liban".

Rebelii au trimis o copie a clipului video către Reuters, arătând că făcuseră referire la o copie a plăcuţelor de identificare ale generalului, eliberate de armata siriană şi pe care scria numele lui, Vladimir Petrovich Kochyev.

Kuzheyev a convocat o conferinţă de presă la Moscova pentru a contesta afirmaţiile. El a lucrat în calitate de consilier al Ministerului Sirian al Apărării în şcolile militare, a raportat Times. Dar nu este clar dacă a fost sau nu recent în Siria.

Kuzheyev a mai declarat că afirmaţiile privind moartea sa au fost un afront adus lui personal şi Rusiei.

Rusia este una din puţinele ţări care a susţinut guvernul sirian în timpul violenţelor ce au început în martie 2011. Împreună cu China, Rusia a blocat în mod constant rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU privind Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe