Un deputat PNL, în grevă japoneză: PSD, ALDE şi UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii

Profund revoltat de atitudinea celor de la PSD, ALDE şi UDMR, deputatul PNL Florin Roman a anunţat, în timpul dezbaterilor pe marginea iniţiativei legislative privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918", că va intra în grevă japoneză începând de săptămâna viitoare.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)

De la tribuna Camerei Deputaţilor, deputatul PNL Florin Roman şi-a anunţat colegii că a decis să intre în grevă japoneză şi ulterior, dacă va fi nevoie, chiar şi în greva foamei. Nemulţumirea liberalului se leagă de "sabotarea" de către PSD, ALDE şi UDMR a tuturor proiectelor care vizează Centenarul Unirii.

"De la cea mai înaltă tribună a Parlamentului vă anunţ că începând de săptămâna viitoare voi intra în grevă japoneză, iar la începutul sesiunii, din septembrie, dacă Guvernul Grindeanu zero va aloca zero bani pentru Alba Iulia o să-mi rezerv dreptul de a protesta în greva foamei spre dispreţul dumneavoastră", a anunţat Florin Roman, citat de Agerpres.

Liberalul acuză PSD, ALDE şi UDMR că sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii, în condiţiile în care în cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru administraţie şi cultură ale Camerei Deputaţilor au respins în bloc toate amendamentele depuse de el la proiectul privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918".

Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unităţii Naţionale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum şi lucrări de reabilitare şi consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018.

Florin Roman a explicat că a solicitat, tot printr-un amendament depus la acest proiect, ca Departamentul Centenar, care are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 - 2018) şi Primului Război Mondial, să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Alba Iulia până la 1 decembrie 2018, dar nici această propunere nu a fost acceptată.