Devotaţi partidului. Deputatul cu mitraliera, donator de frunte al PSD

Mulţi membri PSD au cotizat în anul electoral 2016 la bunăstarea partidului. Printre ei se numără "celebrul" Cătălin Rădulescu, primarul sectorului 5, soţia lui Victor Ponta etc.
Catalin Radulescu(PSD)
Catalin Radulescu(PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD a strâns, în 2016, 15 milioane de lei din cotizaţiile curente. Printre numeroşii social-democraţi care şi-au dat obolul către partid câţiva ies însă în evidenţă prin sumele consistente pe care le-au donat. Unul dintre ei este nimeni altul decât deputatul cu mitraliera, respectiv Cătălin Rădulescu, cel ce ar fi pus tunul cu apă pe protestatarii din Victoriei, relatează Adevărul.

Rădulescu, personaj care a fost suspendat din partid (doar pentru 6 luni) la mai bine de trei săptămâni după ce declaraţiile sale au indignat România, a vărsat la bugetul partidului cotizaţii care se ridică la 36.500 de lei.

Un alt donator generos a fost Cornel-Cristian Resmeriţă, fost primar al oraşului Lupeni - care se află într-o situaţie economică dezastruoasă. În 2014, municipiul din Valea Jiului a fost la un pas de insolvenţă, având arierate de 32,71 milioane lei. Administraţia locală a evitat atunci la mustaţă blocajul financiar în urma acordării unui ajutor guvernamental de urgenţă. Cât despre Resmeriţă în sine, deşi declarat incompatibil de ANI, acesta a fost totuşi pus pe liste la alegerile din 2016, şi a obţinut un mandat de senator.

Printre finanţatorii PSD se numără şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, care a contribuit cu 11.000 de lei. Contribuţii consistente au depus la partid şi foşti parlamentari, care n-au mai prins însă trenul şi pentru actualul legislativ.

De asemenea, zece europarlamentari ai PSD au plătit în 2016 cotizaţii care depăşesc baremul de zece salarii de bază minime brute pe ţară. Cea mai mare cotizaţie, în valoare de 50.000 de lei, a fost plătită de către Daciana Sârbu, soţia fostul premier Victor Ponta.

Liderul incontestabil al sponsorilor rămâne însă actualul primar al sectorului 5, Daniel Florea, cu o donaţie de 140.050 de lei. În plus, Florea a donat şi 40.000 de lei prin firma sa de avocatură.

Locul al doilea ca nivel al donaţiei, cu 60.000 de lei, este ocupat de Liviu Gheorghiţă Goncea, consilier la sectorul 1, urmat de Mihai Paul Pancos, care a avut o decizie de excludere din partid pe care a contestat-o însă în instanţă, acesta oferind PSD suma de 42.000 de lei.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne