Un cutremur de 5,7 grade a zguduit România

Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor
Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor (Epoch Times România)

Un cutremur de magnitudine 5,7 grade pe scara Richter a avut loc sâmbăta seară, în jurul orei 21:14, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simţiţi şi în Bucureşti.

Seismul a fost urmat de patru replici, cu magnitudinea de 2,8, 3,1, 2,6 şi 2,7 grade pe scara Richter. Ulterior s-au mai produs încă 10 replici.

Potrivit b1.ro, seismul s-a produs la adâncimea de 40 de kilometri, epicentrul fiind localizat la 6 km de Mărăşesti, 21 de km de Focşani, 22 de km de Tecuci şi 51 km de Oneşti.

Cutremurul a ţinut peste 20 de secunde atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din Moldova, printre care şi capitala Chişinău. Seismul s-a resimţit puternic în Iaşi, Buzău, Brăila, Galaţi şi Focşani.

Seismul recent este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, care a fost simţit la Bucureşti, în nordul Bulgariei, dar şi în Republica Moldova.