Un avion Iberia împins cu mâna pe pista de decolare, în aeroportul Fiumicino (video)

Par a fi imagini dintr-un film de comedie, dar, din păcate, sunt imagini reale, filmate de un lucrător al aeroportului din Fiumicino din Italia: au împins avionul cu mâna pentru a-l face să decoleze.

Zborul Iberia 8415
Zborul Iberia 8415 (captură video youtube)

Cu pasagerii la bord şi bagajele în cală, luni, 18 iulie, zborul Iberia 8415, cu plecare din Fiumicino către Vigo, Spania, a avut o problemă tehnică. Sau, mai degrabă, nimeni nu ştia cum să-l ducă spre pistă.

Incidentul a fost raportat, documentat cu fotografii şi video, de P. R., un angajat al aeroportului, care a declarat pentru Ostia TV : "Problema? Simplu: nimeni nu ştia cum să împingă avionul pe pistă. Şi atunci, ce se putea face? Cu toţi pasagerii aflaţi deja la bord şi bagajele deja încărcate în cală, aproximativ 10-15 operatori ai societăţii Aviapartner, un gigant la nivel mondial de handling aeroportuar, au fost forţaţi să împingă avionul pe pistă, sub ochii turnului de control al ENAC / ENAV şi ai ADR, conducerea aeroportului care, cu automobilele sale galbene de la SAR a blocat drumul pentru a permite manevra. Toate acestea pe fundalul noului terminal construit, care a costat miliarde de euro şi care se apropie de finalizare".

O dificultate care a costat nouăzeci de minute de întârziere şi efortul fizic al operatorilor aeroportului.