Uimitor: Fiecare femeie ar trebui să citească cuvintele acestui tată către fiica sa

Shutterstock*
Shutterstock* (magazine-shutterstock)

Doctorul Kelly Flanagan este un psiholog pe al cărui blog sunt postate scrisori adresate tinerei sale fiice, prin care el îi oferă îndrumări pentru a trăi într-o lume care, speră el, va ajunge să preţuiască din ce în ce mai mult femeile pentru frumuseţea lor interioară. Cuvintele nu sunt adresate doar fiicei sale, ci, de asemenea, tuturor femeilor şi bărbaţilor.

Psihologul a alcătuit una dintre scrisori pe când se afla în raionul de cosmetice al unui magazin universal. El a reflectat asupra mesajelor sloganurilor publicitare afişate de jur împrejurul său, cu expresii cum ar fi: „accesibil de strălucitoare” şi „poartă-le goală”, care le spun femeilor să caute o frumuseţe perfectă şi să aibă sex-appeal. Iată cum a redefinit Flanagan aceste expresii:

Goală: prin acest cuvânt ţi se cere să îţi dai jos hainele. Te rog, păstrează-le pe tine. Însă, scoate-ţi mănuşile. Gestionează totul cu sinceritate şi fără ascunzişuri. Spune ce ai în inimă. Lasă-te vulnerabilă. Îmbrăţişează riscul. Iubeşte o lume care de abia înţelege ce înseamnă să se iubească pe sine. Fă asta total descoperită, cu deschidere şi abandon de sine.

Sfidează-ţi vârsta: pielea ta se va rida, iar tinereţea ţi se va ofili, însă, sufletul tău nu are vârstă. El întotdeauna va şti cum să se joace şi să se bucure, la fel şi cum să se delecteze în această viaţă unică. Opune-te mereu sfidător îmbătrânirii spiritului tău.

La final, fără niciun defect: finalul nu are nimic de-a face cu modul în care arată chipul tău astăzi, ci doar cu felul în care arată viaţa ta în cea din urmă zi. Fă din anii tăi o pregătire pentru acea zi. Îmbătrâneşte cu graţie, creşte în înţelepciune şi fă ca iubirea ta să devină îndeajuns de mare încât să îi cuprinzi pe toţi oamenii. Fie ca finalul tău fără defect să fie o îmbrăţişare senină a ultimei clipe şi a necunoscutului care îi urmează, făcându-le prin asta un dar tuturor celor care te preţuiesc.

Forţă şi strălucire: fie ca forţa ta să nu îţi şadă în unghii, ci în inimă. Descoperă în centrul fiinţei tale cine eşti cu adevărat şi, apoi, trăieşte această identitate cu bună-cuviinţă, dar şi cu tenacitate.

Alege-ţi visul: însă, nu din rafturile unui magazin universal. Găseşte locul de linişte şi nemişcare din interiorul tău. Un vis veritabil a fost sădit acolo. Descoperă ceea ce vrei să faci în viaţă. Şi atunci când ai făcut alegerea, urmăreşte-o cu încredere, cu integritate şi speranţă.

Seară de seară, Flanagan îşi întreabă fiica: „Unde stă frumuseţea ta cea mai de preţ?”, iar ea îi răspunde: „În interior.”

Pentru a citi restul acestei scrisori a lui Flanagan, precum şi alte scrisori adresate „micuţei” lui, vizitaţi pagina sa: http://drkellyflanagan.com/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură