UE răspunde la ameninţarea lui Trump de război comercial

Politicienii germani şi UE ameninţă cu aplicarea de tarife similare ca răspuns la planul preşedintelui SUA de a impune taxe de 25% la importurile de oţel şi 10% la importurile de aluminiu. UE urmăreşte să taxeze, printre altele, motocicletele Harley Davidson şi whiskey.
Steagul Uniunii Europene.
Steagul Uniunii Europene. (Getty Images)

Conducerea politică germană a reacţionat dur la mesajele postate de preşedintele american Donald Trump pe Twitter în care a ameninţat cu aplicarea unei taxe pentru automobilele europene “care intră liber în SUA”. Reacţia a avut loc de asemenea la anunţul că SUA va impune tarife de 25% pentru importurile de oţel şi 10% pentru importurile de aluminiu.

UE a declarat că intenţionează să creeze o coaliţie de ţări pentru a cădea de acord asupra unei reacţii comune la măsura lui Trump. Potrivit portalului european de ştiri Euractiv, oficiali ai Comisiei Europene discută cu oficiali din alte ţări afectate, inclusiv Canada, Brazilia, Coreea de Sud, Japonia, Australia şi Turcia.

Dar UE este pregătită de asemenea să reacţioneze pe cont propriu şi pregăteşte pentru aprobare un pachet de măsuri care va urmări, printre altele, soluţionarea disputei cu SUA şi să ia măsuri retaliatorii.

Informaţiile privind acest pachet au fost divulgate luni noaptea publicaţiei Bloomberg şi arată că UE a pregătit o listă de importuri americane care vor fi taxate cu 25%: blugii Levi’s, motocicletele Harley Davidson, sucul de portocale şi whiskey-ul, precum şi alte produse de consum, agricole şi din oţel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe