UE pregătită să accepte o Scoţie independentă [ministrul scoţian pentru Brexit]

Michael Russell, ministrul scoţian pentru Brexit
Michael Russell, ministrul scoţian pentru Brexit (Getty Images)

Bruxelles-ul este pregătit să accepte Scoţia ca membru independent al UE, potrivit ministrului scoţian pentru Brexit.

Michael Russell, membru al Partidul Naţional Scoţian a insistat că va avea loc cel de-la doilea referendum pentru independenţa Scoţiei şi că liderii UE vor accepta naţiunea ca stat independent, precizează Express.co.uk.

Russell a afirmat pentru publicaţia The Scotsman: “Alegerea va veni – trebuie doar să vedem cum ajungem acolo”.

Afirmaţiile lui Russell au fost făcute după ce fostul preşedinte ale Consiliului European, Herman Van Rompuy, a avertizat că lipsa unui acord privind Brexitul ar putea duce la destrămarea Regatului Unit.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a promis că va lupta pentru a se organiza în această toamnă al doilea referendum pe tema independenţei Scoţiei, adăugând că plecarea Marii Britanii din UE fără un acord va fi un “dezastru total”.

De asemenea, Russell a mai afirmat că liderii UE vor accepta o Scoţie independentă după ce Bruxelles-ul a susţinut în 2014 că procesul aderării Scoţiei la blocul european ar dura ani de zile în cazul în care s-ar da undă verde în această privinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe