Udrea: Toate partidele se finanţează la fel. Soluţia nu este cercetarea finanţării!

Problema finanţării partidelor nu se va rezolva prin cercetări, ci prin schimbarea legislaţiei de profil, a declarat Udrea, după ce a fost audiată în dosarul lui Vasile Blaga.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deputata Elena Udrea a opinat miercuri, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti - unde a fost audiată ca martor în dosarul lui Vasile Blaga - că soluţia pentru problema finanţării campaniilor electorale nu este cercetarea de către procurori, ci să existe reglementări la nivel legislativ, relatează Agerpres.

"Toate partidele se finanţează la fel. (...) Cred că soluţia nu este să cercetăm pe unul sau pe altul cum s-a finanţat o campanie electorală, ci să o reglementăm la nivelul legislativ, ca lucrurile să nu se mai întâmple", a declarat Udrea, răspunzând la întrebările presei.

Deputata, titulară şi ea a mai multor dosare penale, unul dintre ele vizând inclusiv bani negri în beneficiul PDL, a mai declarat astăzi că finanţarea partidelor a căpătat un caracter ilegal din cauza faptului că se impunea o sumă limitată de cheltuit.

"Finanţările partidelor au devenit ilegale în parte pentru că aveai o sumă limitată pe care aveai voie să o cheltuieşti şi atunci pentru a nu depăşi acea sumă fiecare partid făcea şi plăţi neînregistrate. De aici a venit toată ilegalitatea finanţării partidelor", a explicat Udrea.

Întrebată dacă anumite persoane puteau beneficia în scop propriu de o parte din banii neînregistraţi, Elena Udrea a confirmat că "teoretic, oricine în campanie care încasa sume neînregistrate putea să le ducă şi acasă".

Reamintim că procurorii au declanşat miercuri urmărirea penală faţă de Vasile Blaga, liderul liberal fiind acuzat că în perioada când a fost secretar general al PDL, a făcut trafic de influenţă pentru care a primit 700.000 de euro, inclusiv 500.000 euro de la Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne