Elena Udrea: „Coafarea cifrelor” a devenit sport naţional în guvernarea USL

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PDL Elena Udrea susţine că exerciţiul bugetar pe primele 8 luni ale anului reprezintă un dezastru pentru România şi ”dovedeşte fără putinţă de tăgadă incompetenţa Guvernului Ponta”. Motivul principal - încasările mult sub aşteptări şi cheltuielile nejustificate pe bunuri şi servicii, respectiv pixuri, telefoane, tonnere, automobile, agrafe de birou sau cadouri de protocol.

Deputatul democrat-liberal este de părere că Guvernul Ponta nu va reuşi să atingă ţinta de deficit bugetar.

„Sinteza execuţiei bugetare pe perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, făcută public de Ministerul Finanţelor, dovedeşte fără putinţă de tăgadă incompetenţa Guvernului Ponta. Ne aflăm la un pas de un veritabil dezastru economic ce poartă ştampila USL. Încasările bugetare pe primele 8 luni ale anului au crescut cu 4,4%, în timp ce cheltuielile au crescut cu 4,8% în acelaşi interval. Suntem foarte departe de atingerea ţintei de deficit bugetar asumată în acordul cu FMI şi Comisia Europeană”, a declarat duminică pe blogul personal Elena Udrea.

După calculele făcute de Udrea rezultă că s-au încasat 4,185 de miliarde de lei mai puţin decât era în prognoza bugetară la începutul anului.

„USL se baza pe o creştere a veniturilor bugetare cu 7,47% în 2013 faţă de anul precedent. Creşterea este însă cu 3% mai mică decât era de aşteptat. Am încasat, în 8 luni, aproape cu 1 miliard de euro mai puţin decât ar fi trebuit. E o sumă fabuloasă dacă ne gândim că necesarul financiar pentru creşterea veniturilor bugetarilor a fost mai mic: doar 4,062 miliarde de lei. Am pierdut mai mult în 8 luni decât ar genera proiectul RMGC în 5 ani de zile şi Ponta trebuie să răspundă urgent cum a reuşit să încaseze cu 1 miliard de euro mai puţin”, a declarat deputatul PDL.

În opinia Elenei Udrea problema nu este numai la încasările bugetare, ci şi la cheltuieli. ”Pe de o parte, există o scădere cu 9,7% a cuantumului alocat investiţiilor, ceea ce a generat creşterea şomajului de la 6,9% la 7,5% de la venirea Guvernului Ponta şi până acum”.

”Fondurile puţine avute la dispoziţie de Executiv sunt şi aşa cheltuite de o manieră nepotrivită. Ponta şi Antonescu promiteau reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu 50%, pe motiv că acolo s-ar scurge banii către presupusa clientelă economică a PDL. Dar ei nu numai că nu le-au scăzut, dar le-au mărit cu 10,8%. Şi atunci te întrebi: de câte pixuri, telefoane, tonnere, automobile, agrafe de birou sau cadouri de protocol este nevoie ca să fie USL-iştii fericiţi? Iar răspunsul este în bani: de 500 de milioane de euro (2,257 miliarde de lei) cheltuiţi până acum pe astfel de prostii şi nimicuri”, a subliniat deputatul PDL.

Elena Udrea a evidenţiat şi că încasările din fonduri europene sunt în scădere faţă de anul trecut, mai exact cu 3,8%. ”Ceea ce dovedeşte minciuna premierului Ponta şi a ministrului Teodorovici privind venirea în România a miliarde de euro. În opinia deputatului PDL, „coafarea cifrelor” a devenit sport naţional în guvernarea USL”.

„Ne îndreptăm către un dezastru economic, pentru că avem un premier incompetent şi prea plin de el să realizeze că România, sub conducerea să, se poate prăbuşi. Cifrele vorbesc mai puternic decât propaganda USL. Ele strigă din toţi rărunchii: demisia! Dar Victor Ponta nu mai are de foarte mult timp urechi pentru adevăr”, a concluzionat Elena Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne