Udrea: Kovesi să îşi asume că a fost numită de "penali"

Elena Udrea îi cere Codruţei Kovesi să admită public că a fost numită şefă peste DNA în urma negocierilor între "doi penali."
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Elena Udrea îi dă o replică acidă şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a cerut Inspecţiei Judiciare să se sesizeze, după ce deputata a afirmat că procurorii fac dosare la ordinul SRI.

Pusă la zid de Kovesi, Udrea îi cere acesteia să sesizeze DNA şi în legătură cu următoarea declaraţie: "Eu, Elena Udrea am fost la primul ministru Victor Ponta în birou să negociez numirea lui Kovesi în funcţia de procuror şef anticorupţie."

"DNA-ul sesizează Inspecţia Judiciară a CSM pentru că am afirmat că Kovesi a dat ordin să fiu arestată din nou în vara lui 2015, ceea ce s-a şi încercat în luna octombrie a anului trecut. Această afirmaţie am făcut-o şi la momentul respectiv, dar atunci nu a contat pentru Kovesi.

Eu cer şefei DNA să mai sesizeze Inspecţia şi cu următoarea declaraţie:
EU, ELENA UDREA, AM FOST LA PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA ÎN BIROU SĂ NEGOCIEZ NUMIREA LUI KOVESI ÎN FUNCŢIA DE PROCUROR ŞEF ANTICORUPŢIE!

Am făcut acest lucru deoarece Preşedintele Traian Băsescu dorea să o nominalizeze în această funcţie, Ponta avea altă propunere, iar cei doi nu discutau între ei. Am făcut-o din proprie iniţiativă, dar sunt persoane care pot confirma ceea ce spun.

P.S. Nu regret deloc, dar vreau să îşi asume că a fost numită de nişte "penali", aşa cum le place să îmi spună.", scrie Udrea pe Facebook.

Reamintim că procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercuri, Inspecţiei Judiciare să facă verificări legate de declaraţiile Elenei Udrea, care a acuzat DNA-ul că face dosare la ordin şi că procurorii execută ordinele venite de la SRI.

Potrivit conducerii DNA, asemenea afirmaţii tendenţioase sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească şi sunt de natură a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor, motiv pentru care Inspecţia Judiciară este solicitată să facă verificări. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici