Ucraina închide graniţele financiare cu peninsula Crimeea

Rebeli pro ruşi în Doneţk
Rebeli pro ruşi în Doneţk (Alexander Khudoteply/AFP/Getty Images)

Banca Naţională a Ucrainei a interzis tranzacţiile financiare în ruble pe teritoriul ucrainean. Următoarele tranzacţii se numără printre cele interzise: creşterea contribuţiilor la conturile anterioare în ruble, acordarea de împrumuturi şi prelungirea duratei unui împrumut.

Conform acestei rezoluţii, care a intrat în vigoare miercuri, toate transferurile monetare din Ucraina către Crimeea şi înapoi vor fi tratate ca şi transferuri străine.

Rezoluţia este o dovadă a relaţiilor financiare tensionate dintre Ucraina şi Crimeea de când Rusia a anexat peninsula în luna martie.

De asemenea, rezoluţia de miercuri interzice trecerea graniţei dintre Ucraina şi Crimeea cu o sumă mai mare de 10.000 de grivne (770 USD) şi interzice rezidenţilor ucraineni să investească în proprietăţi în Crimeea.

Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina s-au încordat şi mai mult după ce Moscova a anunţat că va recunoaşte pseudoalegerile parlamentare desfăşurate în estul Ucrainei de către separatiştii pro-ruşi aflaţi într-un conflict sângeros cu forţele guvernamentale ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe