Ucraina, cu un pas mai aproape de liberalizarea vizelor UE

Statele membre UE au făcut un pas suplimentar pentru ridicarea vizelor cetăţenilor ucraineni după ce ambasadorii au oferit autorităţii executive a blocului undă verde pentru noi discuţii privind relaxarea reglementărilor.
Parlamentul European de la Strasbourg
Parlamentul European de la Strasbourg (.)
Andrei Popescu
18.11.2016

Decizia luată joi de ambasadorii UE oferă acum autorităţii executive a blocului – Consiliul European – un mandat pentru a lucra cu camera legislativă a UE – Parlamentul European – în privinţa mecanismului procedural.

Abilitatea ucrainenilor de a călători prin spaţiul Schengen al Europei a fost de mult timp urmărită de Kiev, din moment ce acest lucru ar putea impulsiona comerţul transfrontalier.

Dar unele naţiuni europene se tem că afluxul de muncitori slab plătiţi din Ucraina va pune mai multă presiune pe pieţele muncii şi va contribui la amplificarea temerilor în legătură cu imigraţia pe continent.

Atât Ucraina, cât şi Georgia, o altă fostă republica sovietică, se află în acelaşi stadiu al acestui proces, aşteptând un compromis din partea Consiliului European şi Parlamentului European privind mecanismul de suspendare a vizelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor