Ţuţuianu, culisele demisiei: Tudose mi-a spus că Dragnea îmi cere să plec. Nu accept să fiu călcat în picioare

Adrian Ţuţuianu şi-a dat demisia din fruntea Ministerului Apărării la scurt timp după ce în spaţiul public a ţâşnit vestea că, în aşteptarea rectificării bugetare, Armata va plăti eşalonat salariile în luna septembrie. "Premierul mi-a spus că am greşit şi că preşedintele partidului îmi cere demisia", a susţinut fostul ministru.
Adrian Tutuianu(Ministrul Apararii Nationale),
Adrian Tutuianu(Ministrul Apararii Nationale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, susţine că atunci când a fost chemat la Guvern, premierul Mihai Tudose l-a informat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi cere să demisioneze, relatează Digi24.

"Am plecat pentru că mi s-a făcut un reproş pe care, în sinea mea, îl consider insuficient fundamentat, dar nu am ţinut să mă leg nici de scaun, nici de funcţie. În momentul când premierul Tudose mi-a spus că am greşit şi că am adus un prejudiciu de imagine grav, a spus dânsul, şi că preşedintele partidului îmi cere să plec, am cerut o coală de hârtie, mi-am scris demisia, vă repet sunt un om cu multă demnitate şi nu accept ca cineva să mă calce în picioare", a declarat Ţuţuianu.

Întrebat dacă s-a simţit călcat în picioare în momentul acela, fostul ministru a replicat că s-a simţit "neîndreptăţit".

"Am avut o discuţie telefonică a doua zi (cu Liviu Dragnea, n.red.), m-a invitat să ne lămurim pe câteva lucruri, i-am spus că nu doresc să port o discuţie cu nimeni la momentul acesta", a adăugat Ţuţuianu.

Întrebat dacă ar fi vrut să beneficieze de un tratament asemănător precum în cazul Shhaideh-Pumb, care au beneficiat de susţinerea totală a partidului în scandalul Belina, fostul ministru a răspuns: "Aş fi vrut să beneficiez de o discuţie mai consistentă pe subiect. Dacă toată lumea era lămurită, vă puteam lămuri şi pe dvs., presa. Nimeni nu s-a născut ministru şi nimeni nu stă pe viaţă".

S-a născut cineva preşedinte de partid pe veci? "Nimeni şi nimeni nu stă pe veci. Un politician trebuie să cunoască puţină istorie. Mie îmi place istoria şi vă spun tuturor că nimic nu e veşnic", a precizat Ţuţuianu.