Turcia: produse chimice în hidranţii de apă folosiţi împotriva protestatarilor?


Mai mulţi protestatari şi medici au denunţat o posibilă prezenţă a substanţelor chimice în hidranţii de apă folosiţi  împotriva protestatarilo de către poliţia turcă.
Mai mulţi protestatari şi medici au denunţat o posibilă prezenţă a substanţelor chimice în hidranţii de apă folosiţi  împotriva protestatarilo de către poliţia turcă. (OSCAR / AFP / Getty Images)

Mai mulţi protestatari şi medici au denunţat o posibilă prezenţă a substanţelor chimice în hidranţii de apă folosiţi noaptea trecută împotriva protestanţilor de către poliţia turcă. La această oră poliţia este angajată în noi atacuri contra oponenţilor anti-guvernamentali, informează duminică agenţia ANSA.

Fotografiile larg răspândire pe Twitter arată clar o iritare a pielii cauzată de contactul cu apa de la hidranţii poliţiştilor din Istanbul, în timpul şi după evacuarea corturilor de la Gezi Park. Acuzaţiile activiştilor, după intervenţia violentă a poliţiei în parcul ocupat de protestatari, sunt următoarele: folosirea tunurilor de gaz şi de apă şi gonirea medicilor, ambulanţelor şi jurnaliştilor, precum şi atacarea hotelurilor care au oferit adăpost demonstranţilor.

Proteste masive împotriva guvernului au avut loc astă-noapte la Ankara şi Smirne. În capitală, au fost cel puţin 3 mii de persoane care s-au adunat pe strada John F. Kennedy, nu departe de ambasada SUA şi de Parlament. Reprezentanţii partidelor din opoziţie s-au dus în fruntea protestanţilor, provocând poliţia.

Astăzi piaţa Taksim este izolată de trupele de poliţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe