Turcia emite o fatwa împotriva tatuajelor

Tatuaje
Tatuaje (Juan Barreto, AFP/Getty Images)

Principalul organism religios al Turciei a emis o fatwa (decret religios islamic) prin care a cerut musulmanilor să îşi înlăture tatuajele şi să se căiască pentru ca şi le-au făcut, conform ziarului Hürriyet Daily News.

Directoratul pentru Probleme Religioase al Turciei, cunoscut şi sub numele de Diyanet, şi-a justificat măsura spunând că profetul Mohamed a interzis tatuajele.

“O persoană care are un tatuaj pe corpul său ar trebui să îl şteargă, dacă este posibil. Persoana ar trebui să îi ceară iertare lui Dumnezeu dacă tatuajul nu poate fi şters”, susţine noua fatwa.

“Religia noastră interzice tatuajele, acele imagini imprimate pe piele prin injectarea de cerneală sub piele”, spune acea fatwa. “Profetul nostru a declarat, ‘Allah a blestemat pe oamenii care îşi schimbă forma creată de Dumnezeu, precum o femeie care face tatuaje altora sau care şi-a făcut ea însăşi un tatuaj, cei care îşi înlătură părul de pe faţă [epilare definitivă - n.ed.] sau îşi smulg sprâncenele sau cei care îşi scot dinţii sau şi-i subţiază’. Tatuarea este interzisă dar acest lucru nu împiedică abluţiunile.”

Guvernul Turciei a schimbat anul trecut regulamentele publice pentru a interzice machiajele, tatuajele şi piercingul pentru studenţi.

În plus, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost surprins în iulie 2014 strigând la o fată de 18 ani pentru că avea tatuaje.