Turcia a furnizat arme rebeliunii siriene

(photos.com)

Turcia a livrat, începând din iunie a.c., 47 de tone de arme şi muniţii rebeliunii siriene, în pofida dezminţirilor sale repetate, a afirmat luni ziarul turc Hurriyet, pe baza unor documente oficiale turce şi ale ONU, relatează AFP.

Numai în luna septembrie, 29 de tone de echipamente militare au fost furnizate unor grupuri ostile regimului de la Damasc, a precizat ziarul, care se bazează pe informaţii obţinute din baza de date statistice a ONU privind comerţul cu arme (Comtrade) şi cea a Institutului turc de statistică (Tuik).

Guvernul islamo-conservator turc, care susţine opoziţia faţă de preşedintele Bashar Al-Assad, a dezminţit întotdeauna orice livrare de arme către rebelii sirieni, în pofida unor informaţii apărute în acest sens în presa internaţională.

Contactat de AFP, un diplomat turc a refuzat luni să comenteze afirmaţiile ziarului Hürriyet, limitându-se să repete că ''Turcia nu furnizează arme nici unui grup'' rebel în Siria.

Diplomatul turc, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a subliniat printre altele că cifrele citate de cotidian ar putea viza ''arme care nu au o utilizare militară'', cum ar fi de exemplu puştile de vânătoare.

Turcia îi susţine în mod deschis pe rebeli împotriva regimului sirian şi are pe teritoriul său peste 600.000 de refugiaţi sirieni, care au plecat din cauza războiului civil din ţara lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe