Rusia ar putea recunoaşte Transnistria (presa)

Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă.
Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă. (wikipedia.org)

'Federaţia Rusă ar putea recunoaşte Transnistria', titrează ziarul Timpul. Mai mult, în viitorul apropiat Rusia ar putea veni cu o iniţiativă legislativă care ar urmări unirea regiunii transnistrene cu Rusia, a anunţat deputatul rus Roman Hudeakov, în cadrul unei şedinţe a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse la care a fost prezent şi vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

Potrivit lui Hudeakov, Transnistria a fost izolată după ce Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana şi a recunoscut limba română drept limba de stat, mai scrie Timpul.

Peste 1.600 de delegaţi au decis, duminică, constituirea Partidului Liberal Reformator (PLR), au adoptat statutul, programul şi simbolistica formaţiunii. În funcţia de preşedinte al noului partid de centru-dreapta a fost ales, prin vot secret, Ion Hadârcă. La congresul PLR a participat şi fostul premier Ion Sturza, despre care s-a zvonit că va prelua conducerea partidului. Analiştii politici susţin că ieşirea la rampă a fostului premier nu este întâmplătoare. 'Ion Sturza a confirmat că este aproape de acest partid, că urmăreşte o carieră politică şi că, probabil, se va implica în campania electorală din 2014. Este posibil ca la alegerile parlamentare să fie pe una dintre primele poziţii pe lista PLR', susţine comentatorul Roman Mihăeş.

Vlad Filat se însoară, iar un post TV rămâne fără o prezentatoare, titrează Ziarul Naţional. La puţin timp după ce prezentatoarea ştirilor de la Pro TV Angela Gonţa a anunţat că se retrage de la pupitrul ştirilor pentru că se mărită cu fostul premier Vlad Filat, liderul liberal-democrat a ţinut să împărtăşească vestea şi cu 'prietenii' de pe Facebook. Acesta a scris că împreună cu Angela Gonţa au decis să anunţe publicul larg despre căsătoria lor. 'Sunt fericit că în această decizie importantă am susţinerea copiilor, familiei şi a prietenilor', a scris Vlad Filat.