Turcan promite din nou moţiune de cenzură dacă PSD îşi va asuma răspunderea pe ordonanţele-elefant

Ana Ion
27.01.2017

alte articole

Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
27.01.2017

O eventuală angajare a răspunderii Guvernului pe cele două proiecte de ordonanţă care au scos în stradă zeci de mii de români ar reprezenta "un exerciţiu de forţă" al PSD, care vrea să arate "cine este jupânul", a opinat, vineri, liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, relatează Agerpres.

Raluca Turcan a mai precizat că, în cazul în care PSD îşi va asuma răspunderea pe cele două ordonanţe, PNL va depune imediat o moţiune de cenzură.

"Eu cred că fac un exerciţiu de forţă şi vor să arate cine este jupânul în momentul de faţă în România. În mentalitatea de tip feudal a domnului Dragnea şi a PSD jupânul se manifestă cu toată forţa în Parlament, jupânul face ce vrea pentru cei pe care îi are în preajmă. Aşadar, această decizie de a-şi asuma răspunderea va atrage imediat depunerea unei moţiuni de cenzură din partea PNL, va atrage cea mai puternică dezbatere publică cu privire la supremaţia legii, la funcţionarea corectă a instituţiilor statului, la echilibrul dintre instituţiile statului şi la bunăstarea românilor prin respectarea legii. (...) Cred că este un exerciţiu de forţă şi cred că urmăresc să pună mai presus interesul acesta politic restrâns, în total dispreţ faţă de ceea ce aşteaptă oamenii în mod real", a declarat Turcan, la Parlament.

De asemenea, întrebat dacă liberalii vor ataca cele două proiecte la CCR, liderul PNL a declarat că formaţiunea sa va uza de toate instrumentele instituţionale în Parlament, în raport cu CCR.

Reamintim că luni, Ministerul Justiţiei va organiza o aşa-zisă dezbatere publică pe tema ordonanţei graţierilor şi cea a modificărilor Codurilor Penale. Ce se va întâmpla ulterior este însă cu semnul întrebării, dar potrivit opoziţie (şi presei) se pare că PSD nu are de gând să renunţe la cele două proiecte de act normativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor