Tupeu comunist: Lukaşenko organizează o şedinţă în penitenciar cu opozanţii închişi, despre reforma constituţională

Dictatorul Alexander Lukaşenko organizează o şedinţă în închisoare, cu opozanţii săi, chipurile pentru a discuta reformă constituţională
Dictatorul Alexander Lukaşenko organizează o şedinţă în închisoare, cu opozanţii săi, chipurile pentru a discuta reformă constituţională (Biroul de presă al presedinţiei bieloruse)

Preşedintele Bielorusiei, Aleksander Lukaşenko, a ţinut o întâlnire cu membrii arestaţi ai opoziţiei într-o închisoare din Minsk, potrivit BBC News.

Presa regimului bielorus a susţinut că dictatorul a convocat şedinţa pentru a discuta despre reforma constituţională cu criticii săi, care au fost închişi tocmai pentru activitatea de opoziţie.

Biroul de presă al lui Lukaşenko a susţinut că în cadrul şedinţei, care a durat patru ore şi jumătate, participanţii au convenit să păstreze secretul asupra întregului conţinut.

Biroul de presă al preşedinţiei bieloruse a dat publicităţii o fotografie în care apare Lukaşenko, împreună cu 11 personalităţi ale opoziţiei, printre care bancherul Viktor Babariko, considerat cel mai dur critic al regimului. Babariko a fost închis cu o lună înaintea scrutinului, pentru a nu participa la alegerile din august.

În fotografie mai apare Lilia Vlasova, membră a Consiliului de coordonare, din opoziţie, arestată în luna august, precum şi Vitali Şkliarov, un strateg bielorus cu cetăţenie americană, care a lucrat pentru campania prezidenţială a senatorului democrat Bernie Sanders.

''Constituţia nu poate fi scrisă în stradă'', a declarat Lukaşenko, potrivit agenţiei Belta, pentru a explica tema întâlnirii sale cu opozanţii închişi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe