Asociat al Svetlanei Tihanovskaia, reţinut la Minsk

Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko.
Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko. (Captură Foto)

Poliţia bielorusă a anunţat joi că l-a reţinut pe unul dintre asociaţii liderului opoziţiei Svetlana Tihanovskaia, suspectat de încălcarea unei legi administrative.

Conform publicaţiei REF/RL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Minsk, a declarat pe 8 octombrie că Anatol Lebeţka a fost reţinut în Capitală, fără să dea un motiv oficial.

Joi, colegii lui Lebeţka au tras un semnal de alarmă în momentul în care nu l-au mai putut contacta.

Tihanovskaia a spus că Lebeţka, fost lider al Partidului Civic Unit din opoziţie, era reprezentantul său pentru reforme constituţionale.

Lebeţka a fost amendat şi închis de mai multe ori pentru activităţile sale din opoziţie.

Bielorusia este scena unei campanii intense de persecuţie politică, după ce oponenţii preşedintelui Alexander Lukaşenko au ieşit în stradă pentru a contesta alegerile din 9 august, pe care le consideră fraudate. Comisia Electorală Centrală l-a declarat pe Lukaşenko învingător în alegeri cu 80% din sufragii, şi câştigător al celui de-al şaselea mandat de preşedinte.

Manifestaţiile de protest generate de anunţ au aruncat Bielorusia în cea mai mare criză politică de la prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Principalii membri ai opoziţiei bieloruse sunt acum fugiţi peste graniţă sau arestaţi.

Mai multe amănunte aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe