Tudose nu-l demite pe Bodog. Nici astăzi, nici mâine

Criza vaccinurilor nu a dus la demiterea Ministrului Sănătăţii. Cel puţin nu deocamdată, premierul anunţând astăzi că, dacă sistemul e de vină, schimbă sistemul.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirilă / Epoch Times România)

În urmă cu câteva zile, premierul Tudose anunţa că va decide în această săptămână dacă îl demite pe ministrul Sănătăţii, pe fundalul crizei vaccinurilor. Miercuri, Tudose a decis: nu-l demite pe Bodog, nici astăzi, nici mâine.

"Nu-l demit azi. Şi nici mâine. (...) Dacă sistemul e de vină, schimbăm sistemul. Dacă e vorba de responsabilităţi personale, le discutăm", a declarat premierul, citat de Hotnews.

Tudose a mai anunţat că i-a solicitat ministrului Sănătăţii o campanie "închegată" şi "continuă" în privinţa vaccinării, una nu pe termen foarte scurt, ci o campanie continuă pe vaccinare.

De asemenea, şeful Executivului a cerut soluţii pentru cazul părinţilor care nu-şi duc copiii la vaccinat, precizând că unii părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru "fapte mult mai puţin grave" decât cea privind refuzul vaccinării copiilor lor.

"Din punctul meu de vedere, personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol, inconştient, viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă copilul respectiv face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului - iertaţi-mă, alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă practic copilul la moarte, iertaţi-mă, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti", a afirmat Tudose.

Reamintim că, în şedinţa de guvern din 13 iulie, premierul Tudose s-a declarat îngrijorat de faptul că în România ar exista, potrivit statisticilor, circa 260.000 de copii care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei, deşi vaccinurile ar fi suficiente pe piaţă. Tudose i-a dat un termen limită ministrului Sănătăţii pentru a găsi soluţii ca părinţii să fie informaţi corect despre importanţa vaccinării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne