Trump: Voi comanda o investigaţie majoră privind frauda electorală

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va comanda o investigaţie majoră privind frauda electorală la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.
Donald Trump
Donald Trump (Alex Wong/Getty Images)

“Voi cere lansarea unei investigaţii majore asupra fraudei electorale, inclusiv privind persoanele înregistrate să voteze în două state, cele care locuiesc ilegal [în ţară] şi... chiar şi persoanele decedate (multe dintre ele chiar de mult timp) care au fost înregistrate la vot”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

“În funcţie de rezultate, voi întări procedurile de votare!”, a adăugat Trump, care a precizat într-o declaraţie anterioară că ar fi câştigat şi votul popular dacă nu ar fi fost milioanele de imigranţi “ilegali” care au votat pentru rivala sa democrată, Hillary Clinton.

Republicanul miliardar, care a fost învestit vinerea trecută ca cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, a obţinut cu 3 milioane de voturi mai puţin decât Clinton în alegerile din 8 noiembrie 2016. Totuşi, el a reuşit să obţină victoria prin câştigarea mai multor voturi în Colegiul Electoral, şi anume 304 la 227.

Înaintea alegerilor prezidenţiale, Trump a acuzat în repetate rânduri mass media americană de lipsă de obiectivitate pentru că nu a acoperit aşa-zisa “fraudă electorală la scară mare”, desfăşurată la nivel naţional. În plus, el a susţinut că procesul electoral a fost manipulat şi că mass media a conspirat cu Hillary Clinton pentru a-l învinge.

Conform lui Trump, au existat probleme serioase cu votarea în statele Virginia, New Hampshire şi California, dar mass media mainstream din SUA a ignorat acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe