Reporter RT acuzat de tulburarea liniştii în Washington D.C.

Un reporter care lucrează pentru reţeaua rusă Russia Today a fost arestat şi acuzat de revoltă în Washington D.C., potrivit publicaţiei britanice The Guardian.
Parada de învestire a lui Donald Trump, Washington, 20 ianuarie 2017
Parada de învestire a lui Donald Trump, Washington, 20 ianuarie 2017 (Ryan Anson/AFP/Getty Images)

Dacă va fi condamnat, reporterul RT Alexander Rubenstein se confruntă cu până la zece ani de închisoare şi o amendă de până la 25.000 USD.

Rubenstein era însărcinat cu transmiterea de ştiri despre protestele din timpul învestirii în funcţie a lui Donald Trump, vinerea trecută. El a fost arestat împreună cu un jurnalist de la Vocativ, Evan Engel, care se confruntă cu aceeaşi acuzaţie.

Ambii au fost eliberaţi din arest, audierea la Curtea Supremă a Districtului Columbia fiind programată pentru mijlocul lunii februarie.

În timpul protestelor, un grup de persoane îmbrăcate în negru au spart geamurile restaurantelor şi maşinilor. Şase ofiţeri de poliţie au fost răniţi, potrivit relatărilor. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi sprayuri lacrimogene împotriva protestatarilor violenţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe